Ο Τάκης Τλούπας μέσα από τα μάτια των παιδιών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 11:04

Μετά τη δύσκολη εποχή της πανδημίας το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας,

υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους για ένα αλλιώτικο εργαστήρι στον κήπο του ...με αποστάσεις. Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά θα δούνε την εξωτερική περιοδική έκθεση με θέμα: «Λιθανάγλυφα και πελεκάνοι στη Δυτική Θεσσαλία 19ος – αρχές 20ου αιώνα», και θα μάθουν για το σημαντικό έργο του μεγάλου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα.
Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι όπου με φαντασία και έμπνευση θα δώσουν τρισδιάστατη υπόσταση στις φωτογραφίες του σπουδαίου φωτογράφου χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά. Η Λίμνη Κάρλα, ο Θεσσαλικός κάμπος, τα εκκλησιαστικά λιθανάγλυφα, τα παραδοσιακά επαγγέλματα θα ζωντανέψουν με χρώματα και ευφάνταστες συνθέσεις μέσα από τα μάτια και το ταλέντο των παιδιών. Κάθε παιδί θα δουλεύει ατομικά, τηρουμένων όλων των αποστάσεων με τα υπόλοιπα παιδιά, και με ατομικά υλικά για την υλοποίηση του έργου του.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η παρούσα κατάσταση σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας του ΥΠΠΟΑ. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στον κήπο του μουσείου (Γ. Γουργιώτη – πάροδος οδού Φαρσάλων). Το εργαστήρι θα διαρκέσει μια ώρα. Οι γονείς θα παραδώσουν τα παιδιά τους και θα τα παραλάβουν μία ώρα μετά την έναρξη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Μουσείου 2410-239.446. Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων 10 παιδιά αυστηρά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δωρεάν συμμετοχή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1