Διάκριση Ελληνα φωτογράφου σε παγκόσμιο διαγωνισμό

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΔΗΜ. ΒΑΒΛΙΑΡΑ ΣΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2020 11:02
Η φωτογραφία με τον κάτοικο της Αιανής που διακρίθηκε  στον «5ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2019» Η φωτογραφία με τον κάτοικο της Αιανής που διακρίθηκε στον «5ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2019»

Στις 100 καλύτερες φωτογραφίες ανδρικού πορτρέτου στον κόσμο στον «5ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2019, 5th International annual photo award» επιλέχθηκε η δημιουργία του Δημήτρη Βαβλιάρα από την Αιανή Κοζάνης. Σύμφωνα με την κριτική

επιτροπή, την οποία αποτελούν φωτογράφοι από τριάντα χώρες του κόσμου, δύο από τις 15 φωτογραφίες του Δημήτρη Βαβλιάρα έφτασαν μαζί με άλλες 3.956 στην τρίτη φάση και σχεδόν τελευταία του διαγωνισμού. Η φωτογραφία με θέμα έναν κάτοικο της Αιανής στο δωμάτιό του κέρδισε τις ψήφους όχι μόνο του κοινού, αλλά πολύ περισσότερο των επαγγελματιών φωτογράφων και κατατάχθηκε στις 100 καλύτερες του διαγωνισμού με θέμα το ανδρικό πορτρέτο. Ο Δημήτρης Βαβλιάρας είναι μουσικός, γράφει στίχους και με την κιθάρα του τραγουδά όχι μόνο τις δικές του δημιουργίες, αλλά και άλλων γνωστών συνθετών.
«Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη φωτογραφία και κάνω μόνο πορτρέτα ανθρώπων. Με ενδιαφέρει η «διαρκή συνομιλία» που μπορεί να προσφέρει ένα πρόσωπο» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το 2018 μια άλλη του φωτογραφία έλαβε το πρώτο βραβείο πορτρέτου στον φωτογραφικό διαγωνισμό Faces, αλλά όπως λέει «αυτή η διάκριση είναι ξεχωριστή μιας και ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός με φωτογράφους απ’ όλο τον κόσμο». Στον «5th International annual photo award» συμμετείχαν 117.500 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 173 χώρες του κόσμου και η κριτική επιτροπή βράβευσε τις καλύτερες από τις 418.000 φωτογραφίες που υποβλήθηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass