Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στην Κρανιά Ολύμπου

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2020 11:01

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορίαμβος» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Λάρισας

διοργανώνουν μίνι- σεμινάριο παραδοσιακών χορών το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου στην Κρανιά Ολύμπου του Δήμου Τεμπών, με την ευθύνη των γυμναστών- χοροδιδασκάλων Νικόλαου Σαμαρίνα και Χάιδως Τζιάνα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κρανιά Ολύμπου και να περιηγηθούν σ’ αυτή. Θα αγναντέψουν από αυτό το μοναδικό «μπαλκόνι του Ολύμπου» τη Λάρισα, τα Αμπελάκια, τη Ραψάνη, το Ομόλιο, το Στόμιο και τα παράλια ως τους νέους Πόρους, την Αιγάνη και τον Πυργετό, το Δέλτα του Πηνειού, τον Θερμαϊκό Κόλπο και τη Χαλκιδική.

Θα μάθουν στοιχεία από την ιστορία της περιοχής, θα δουν από ψηλά και θα φανταστούν πως ήταν η περιοχή στην αρχαιότητα με τις αρχαίες πόλεις της, την Ομόλη και τη Φίλα, το Βυζαντινό Λυκοστόμιο, τα κεφαλοχώρια και τα τσιφλίκια στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, θα δουν πού ήταν τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας και αργότερα πώς τροποποιήθηκαν με τον «ατυχή πόλεμο» από το 1897 ως το 1912. Θα διδαχθούν στοιχεία της μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Κρανιάς στο Χοροστάσι του χωριού, όπου σήμερα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος πέτρινος θεατρικός χώρος μέσα σε άλσος από πλατάνια, πεύκα και έλατα. Επίσης θα διδαχτούν χορούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Το μίνι- σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με φαγητό στην πλατεία του χωριού και χορό, πάντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6907-701.342 και 6909-846.224.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass