Φεστιβάλ Βενετίας: Ποιοι διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 11:07

To κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας γίνεται

το πρώτο μεγάλο πολιτιστικό event με φυσική παρουσία, που επιστρέφει μετά τις αναβολές λόγω του κορονοϊού. Το Φεστιβάλ της Βενετίας ξεκινά στις 2 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι για τον Χρυσό Λέοντα.
Η Έλεν Μίρεν, ο Σάια Λαμπέφ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι από τα μεγάλα ονόματα που πρόκειται να δώσουν το «παρών» στο Φεστιβάλ ταινιών της Βενετίας το 2020. Αναπόφευκτα, η σύνθεση του Φεστιβάλ θα έχει μία αίσθηση αδυναμίας, λόγω των καθυστερήσεων στις παραγωγές και τα γυρίσματα των ταινιών. Δεν παύει ωστόσο να είναι η πρώτη διοργάνωση που θυμίζει την προ-κορονοϊό εποχή.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα ανακοίνωσε την Τρίτη τη λίστα με τις υποψήφιες ταινίες. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η ταινία της Κλόε Ζάο, Nomadland, με τη Φράνσιν ΜακΝτόρμαντ να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στη θέση της παραγωγού. Σε ένδειξη των πιέσεων στα φεστιβάλ κινηματογράφου, το Nomadland θα κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ στη συνέχεια θα συμπληρώσει την περίφημη προβολή του Centerpiece στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Πρόεδρος της επιτροπής στη Βενετία φέτος είναι η Κέιτ Μπλάνσετ, ενώ θα την πλαισιώσουν η Αυστριακή σκηνοθέτης Βερόνικα Φραντς, η Βρετανίδα σκηνοθέτης Τζοάνα Χογκ, ο Ιταλός συγγραφέας Νικόλα Λατζιόια, ο Γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτσολντ, ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Κρίστι Πούιου και η Γαλλίδα ηθοποιός Λιντιβίν Σανιέ. Τα προηγούμενα χρόνια είχε ασκηθεί ιδιαίτερα δριμεία κριτική για την αδυναμία της Βενετίας να επιλέγει γυναίκες σκηνοθέτιδες. Φέτος, ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν με οκτώ από τις 18 ταινίες να είναι έργα σκηνοθέτιδων που θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Λέοντα. Μεταξύ αυτών εκτός της Ζάο, είναι η Γαλλίδα Nicole Garcia και η Νορβηγίδα Mona Fastvold. Το φεστιβάλ αναμένεται επίσης να δώσει βραβείο για τα επιτεύγματα ζωής στη βετεράνο ηθοποιό-σκηνοθέτιδα από το Χονγκ Κονγκ, Αν Χούι και τη Βρετανίδα ηθοποιό Τίλντα Σουίντον.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass