Ιστορίες στην... καρδιά του καλοκαιριού

ΤΟ 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΛΛΑΖΩ ΣΕΛΙΔΑ...ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ---ΣΤΗ ΦΥΣΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 11:00

Το 4ο εργαστήριο του προγράμματος «ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη -- στη φύση»

της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας αναμένεται να αρχίσει σε λίγες μέρες κι από τη βιβλιοθήκη καλούνται όσα παιδιά θέλουν να συμμετάσχουν να δηλώσουν συμμετοχή. Έτσι σε ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας αναφέρεται ότι «Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το τρίπτυχο «Πλένουμε χέρια - Κρατάμε αποστάσεις – Φοράμε μάσκα» συνεχίζει να υπάρχει στην καθημερινότητά μας και εμείς συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο... Πόσους θησαυρούς μπορεί να βρει κανείς άραγε ψαχουλεύοντας την ακρογιαλιά; Αμέτρητους... Βότσαλα, κοχύλια, πέτρες, χαλίκια, σπόροι της θάλασσας και της αμμουδιάς. Παραλίες, ακροθαλασσιές, δαντελωτές ακτές φιλοξενούν τα πιο όμορφα, μοναδικά, σπάνια, ασυνήθιστα αλλά και απλά βότσαλα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς. Ας σκεφτούμε... Πόσες φορές επιστρέψαμε από τις διακοπές μας κουβαλώντας κάποιους τέτοιους μικρούς θησαυρούς; Ήρθε η ώρα να τους αξιοποιήσουμε και να μην μείνουν άλλο ανεκμετάλλευτοι, αλλά να αποκτήσουν “ζωή” μέσα από αυτό το εργαστήριο. Να γίνουν παραμυθοσπορία, σπείρα, αφήγηση, εικόνες, παιχνίδι. Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία...
Στο 4ο εργαστήριο του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση” θα συλλέξουμε βότσαλα και θα ζωγραφίσουμε πάνω σε αυτά εικόνες που θα αποτελούν μέρη μιας φανταστικής ιστορίας. Θα τα τοποθετήσουμε σε σπειροειδή μορφή πάνω στο ταμπλό και θα αφηγηθούμε στους φίλους μας την δική μας ιστορία. Αν αλλάξουμε τη σειρά στα βότσαλα πάνω στη σπείρα, μια νέα ιστορία θα ξετυλιχτεί με διαφορετική εξέλιξη και ανατροπές.
Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σας αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα. Μπορείτε επίσης να δανειστείτε τα βιβλία που προτείνονται (ή σχετίζονται με το θέμα) από την βιβλιοθήκη μας για να κατανοήσετε καλύτερα τον σκοπό του εργαστηρίου.
Εσείς μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες τα ζωγραφισμένα βότσαλά σας και να τα στείλετε στην βιβλιοθήκη μας (μέσω email) και εμείς θα τις αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!» καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Ηλικίες: 6-12 ετών
Χωρίς κόστος συμμετοχής.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας edimovivlio@hotmail.gr με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-618.753 (κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου).
Ενημερωθείτε διαδικτυακά από τη σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από τη σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass