Συνεχίζεται η έκθεση «303» στο Playhouse Livingroom

ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 11:04

Λόγω των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας στον τομέα της εστίασης, το Playhouse

Livingroom στην Πατρόκλου, στηρίζοντας τις τέχνες και τους δημιουργούς της, εκμεταλλεύεται δημιουργικά αυτό τον κενό χώρο εντός του καταστήματός του έχοντας ξεκινήσει μία σειρά διαλόγων με νέους εικαστικούς μέσω του project Artplay space @Playhouse Livingroom.
Από τις 20 Ιουλίου και μέχρι τις 3 Αυγούστου παρουσιάζεται στον χώρο Artplay space η εικαστική εγκατάσταση του Αναστάσιου Κοτσίρα με τίτλο «303», η οποία αποτελείται από μία σειρά έργων, μονοτυπιών, που αποτυπώνουν βιομορφικά έναν βράχο των Μετεώρων, η ιδιαιτερότητα του οποίου έγκειται στην αποσφηνωτική του τάση σε σχέση με το σύνολο.
Ο βράχος λειτουργεί ως καθρέφτης του εσωτερικού κόσμου, σαν το φυσικό τοπίο να έχει μια εσωτερική ζωή που ξεκλειδώνεται. Η εκτενής και βραχύχρονη παρατήρηση οδήγησαν σε μια συνειρμική σύνδεση της ύλης με την εντύπωση του αποτυπώματός της, στη μονοτυπία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονοτυπία είναι μια τεχνική ανάμεσα στη ζωγραφική και τη χαρακτική, θα μπορούσε να οριστεί ως τυπωμένη ζωγραφική, το τελικό έργο που είναι μοναδικό είναι εκτύπωση. Η δυνατότητα να δημιουργηθούν ατέλειωτες παραλλαγές πάνω στο αρχικό θέμα προσδίδει μια ιδιαίτερη γοητεία στην εικαστική τεχνική της μονοτυπίας. Κατ’ επέκταση οι πτυχώσεις των διαφόρων υλικών στα έργα του Αναστάσιου Κοτσίρα αφού διεγερθούν ανάλογα με τη διείσδυση του μελανιού στις επιφάνειές τους, μεταλλάσσονται σε υπαινισσόμενα γεωλογικά σχήματα. Το ίχνος ακολουθεί το στοιχείο σε έναν ασπρόμαυρο διάλογο, όπου οι υφές, οι ευαισθησίες, οι ποιότητες του φωτεινού και του σκούρου προκύπτουν από την επιλογή μιας συγκεκριμένης φόρμας που αποδομείται και αναπλάθεται προοδευτικά σε κάθε έργο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο εικαστικός. Ο Αναστάσιος Κοτσίρας γεννήθηκε το 1994 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Εισήχθη το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών τεχνών του Α.Π.Θ. Αποτέλεσε φοιτητής των διδασκόντων εικαστικών, Τσακίρη Γεώργιου, Βασιλακάκη Βασιλείου και Παναγιωτάκη Σταύρου. Αποφοίτησε από τη σχολή το 2019. Είναι διδάσκων εκπαιδευτικός στην Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας. Διατηρεί με τον πατέρα του εικαστικό Ηλία Κοτσίρα, εργαστήρι-φροντιστήριο ζωγραφικής σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και performances στην Ελλάδα.
e-mail: acko.kotsiras7@gmail.com www.facebook.com/anastasis.kotsiras
Διάρκεια παρουσίασης: έως 3 Αυγούστου 2020.
Επιμέλεια: Μαρία Ζησοπούλου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass