Η ...σπορά του Διός... στο μαγικό βουνό των Θεών!

ΕΚΘΕΣΗ «ΟΡΝΙΘΟ/ΘΕΟΜΑΧΙΑ- ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΜΗΝΟΥΣ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 11:05

Με ένα... «Σμήνος» έργων, ομογενείς καλλιτέχνες κατέφθασαν

στη σκιά του Ολύμπου. Περισσότεροι από 28 εικαστικοί από όλα τα μέρη του κόσμου, και στο πλάι να τους υποδέχονται ως «πρωτοκορυφαίοι» ο Φασιανός, ο Σταθόπουλος, ο Άγγελος (Παναγιώτου), ο Μετζικώφ αλλά και ο σκηνογράφος της φετινής καλοκαιρινής παραγωγής του Κ.Θ.Β.Ε. «Όρνιθες» Κέννυ ΜακΛέλλαν. Η πρωτότυπη έκθεση, την οποία επιμελήθηκε και συντόνισε η δημοσιογράφος Χρύσα Σάμου τονίζει την Οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού, την αλληλεγγύη πανηπειρωτικά και το σφιχταγκάλιασμα των τεχνών ως άλλη λύτρωση απ’ την Πανδημία. Η έκθεση με τίτλο «ΟΡΝΙΘΟ/ΘΕΟΜΑΧΙΑ- ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΜΗΝΟΥΣ» παρουσιάστηκε χθες στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στο πλαίσιο της παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Όρνιθες».
 Ο Αριστοφανικός λόγος ενέπνευσε τη Λίζα Σωτίλη απ’ το Μιλάνο, τον Φίλιππο Τσιάρα από τη Νέα Υόρκη, τη Μαρίνα Βαμβακά απ’ τις Βρυξέλλες, τον Γιώργο Νάσσο από τη Γερμανία, τη Λυδία Λεβεντέρης από το Μπουένος Άιρες, την Άλκηστη Αθανασιάδου από το Μεξικό, την Άντρεα και τον Στέλιο Παπαγεωργίου από τη Βουδαπέστη, τη Νίνα Ιωαννίδη από το Κρασνοντάρ της Ρωσίας, την Άνθια Λοίζου από τη Βιέννη, τον Στυλιανό Παπαδόπουλο από το Λος Άντζελες, την Κατερίνα Χρηστίδη από το Παρίσι, τον Στέλιο Καραμανώλη από το Βερολίνο, τη Φλώρα Κάβουρα από το Κάιρο της Αιγύπτου, τη Ρένα Φίλη και την Περσεφόνη Μύρτσου απ’ την Κωνσταντινούπολη, τον Γιάννη Βελλή απ’ την Ολλανδία που σ’ ένα παράλληλο σύμπαν εξομολογήθηκαν με πινέλα και φωτογραφικές μηχανές τη δική τους «ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ». Μεταξύ ουρανού και γης ένας ιδιότυπος εικαστικός χορός δημιουργίας και έκφρασης όπου πρωταγωνιστούν η θέληση και το πάθος για υπέρβαση, η αξία της προσφοράς, η μαγεία της όσμωσης των τεχνών, αλλά και η ωραιότητα της διαφορετικότητας, η ανομοιογένεια στη θεματική απόληξη, η αντισυμβατική παράθεση, με μια άφθαρτη προσέγγιση στημένη σε καβαλέτα για να μας εισάγει στην εικόνα των ίδιων των πρωταγωνιστών εργογραφώντας. Με την παράλληλη αυτή κατάθεση, ανοίγει ο δίαυλος επικοινωνίας με τον ελληνισμό της διασποράς και όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. Νίκος Κολοβός, «είναι μονάχα η απαρχή μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν να ταξιδέψουν με τα «αξιακά φτερά» του Πολιτισμού το Θέατρο στων Ελλήνων τις Κοινότητες». Την ιδέα, επιμέλεια και εκτέλεση παραγωγής έκθεσης έχει η Χρύσα Σάμου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass