«Obsession» από τη Θεοδώρα Σαλταπίδα

Μέχρι και τις 20 Αυγούστου ανοιχτή στο κοινό η εικαστική της εγκατάσταση

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 11:45

Με ακόμα μία εικαστική εγκατάσταση συνεχίζεται το project Artplay space @Playhouse Livingroom στην Πατρόκλου, όπου λόγω των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας στον τομέα της εστίασης, στηρίζοντας τις τέχνες και τους δημιουργούς της, εκμεταλλεύεται

δημιουργικά αυτόν τον κενό χώρο εντός του καταστήματός του έχοντας ξεκινήσει μία σειρά διαλόγων με νέους εικαστικούς.
Μέχρι και τις 20 Αυγούστου θα παρουσιάζεται η εικαστική εγκατάσταση στο χώρο “Artplay space” της Θεοδώρας Σαλταπίδα με τίτλο “Obsession”. Δεκάδες χαρτάκια σημειώσεων post-it σε διάφορα χρώματα που γράφουν "wash your hands" καλύπτουν όλο τον χώρο υπογραμμίζοντας την εμμονή όλων των ανθρώπων αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο και βάσει της δεδομένης συνθήκης, να καθαρίζουν τα χέρια τους αφού ακουμπήσουν το οτιδήποτε, προστατεύοντας έτσι τους εαυτούς τους από το μικρόβιο του ιού Covid-19. Με αυτόν τον τρόπο δηλώνεται πώς μια απλή και ασυνείδητα καθημερινή συνήθεια, η προσωπική υγιεινή, αποκτά μέγιστη βαρύτητα και ανάγκη μέσω της υπερβολής των σημειώσεων/post it. Μία εγκατάσταση, εικαστικό σχόλιο πάνω στην «υγειονομική» και όχι μόνο κατάσταση που βιώνουμε, όπου το σύνηθες και δεδομένο έχει μετατραπεί σε φοβία και εμμονή.
Η Θεοδώρα Σαλταπίδα γεννήθηκε στη Λάρισα το 1997 και αποφοίτησε το 2020 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στη Λάρισα, σε θεατρικές παραστάσεις και σε εκθέσεις κεραμικής πολιτισμικού εύρους. Εκτός από άριστη γνώση σχεδίου, γλυπτικής και χαρακτικής, ασχολείται και με τη φωτογραφία, την εικονογράφηση και το stop motion art. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα και παρουσίασε την πτυχιακή της εργασία με τίτλο “AM I PRETTY ?” στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ιωάννινα, 2020).
email: Dorasd20@gmail.com
@desyn_art
Επιμέλεια: Μαρία Ζησοπούλου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.
Φωτογραφίες: Μαρία Ζησοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass