Βόυτσεκ: Μια σύγχρονη τραγωδία στην Αυλή του Μύλου

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 11:05

Το ημιτελές αριστούργημα Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, παρουσιάζει αύριο

Τετάρτη στις 20:00, στην Αυλή του Μύλου, το Θεσσαλικό Θέατρο, στο πλαίσιο της δράσης του Θέατρο στον Δημόσιο Χώρο. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό που επηρέασε όσο λίγα το παγκόσμιο θεατρικό τοπίο του 20ού αιώνα, μια ωδή στους καταπιεσμένους και στον έρωτα, που στάζει αίμα. Μια υπαρξιακή τραγωδία που φωτίζει συγκλονιστικά τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν και (προ)καθορίζουν τις σχέσεις και τη μοίρα των ανθρώπων.
Το 2002 ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Bob Wilson παρουσίασε μια μιούζικαλ εκδοχή του Βόυτσεκ, σε μουσική και στίχους του Tom Waits. Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει 10 τραγούδια από την παράσταση αυτή, όπως τα μετέφρασε και διασκεύασε ο συνθέτης Κώστας Βόμβολος, σε μορφή περιπατητικού δρώμενου, με ζωντανή μουσική, σκηνοθετική επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού και χορογραφία – κίνηση της Αναστασίας Μπρουζιώτη. Η παρουσίαση του Βόυτσεκ θα είναι το δεύτερο μέρος του δίπτυχου Θέατρο στον Δημόσιο Χώρο. Στο πρώτο μέρος θα είναι τραγούδια από επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου. Η παράσταση θα επαναληφθεί και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.
Το Θεσσαλικό Θέατρο ευχαριστεί θερμά τον Απόστολο Βέττα και τον Κώστα Βόμβολο που τους σύστησαν το υλικό, μέσα από την επεξεργασία του από τα εργαστήρια Σκηνογραφίας και Μουσικού Θεάτρου του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Διάρκεια 80’. Απαραίτητη η κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – 2410-621.209 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10:30 – 13:30). Η ταυτότητα της παράστασης του Βόυτσεκ: Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κυριακή Σπανού. Κίνηση - Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη. Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου. Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καίση. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπουτσή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. Παίζει κιθάρα και τραγουδά ο Αλέξανδρος Τσιωνάς. Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου. Υπεύθυνοι ήχου: Γρηγόρης Καραφέρης, Γιώργος Γκόλαντας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass