Μία τρισυπόστατη Μήδεια...

ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 11:06

Ένα έργο επαναστατικό και υψηλού συμβολισμού, μία παράσταση βασισμένη

στην πολύπλευρη διάσταση της γυναικείας προσωπικότητας, τη Μήδεια του Ευριπίδη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου οι Λαρισαίοι. Τη Μήδεια που σκηνοθέτησε και διασκεύασε η Ελένη Ζιάνα ενσάρκωσαν οι τρεις γυναίκες της παράστασης κάτι που σηματοδοτούσε την πολύπλευρη προσωπικότητα της ηρωίδας με τις έντονες διακυμάνσεις. Τους ρόλους του έργου ενσάρκωσαν οι Ζηνοβία Ανανιάδου - Κόκκοτα, Ελένη Ζιάνα, Πένη Μπουκουβάλα και Ιωάννης Μυστακίδης, που με το τέλος της παράστασης εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η παράσταση εντασσόταν στο πλαίσιο του Υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με τους τέσσερις ηθοποιούς μέσα από μία απλή και άκρως κυνική, σε σημεία, προσέγγιση να τοποθετούν τη ζωή, την τεχνουργία, τον πόνο και την οργή της Μήδειας σε ένα απλό σκηνικό με απλά ρούχα και μέσα, δίνοντας τη μορφή της Μήδειας με τρεις γυναίκες σαν ένα. Ο αντρικός αντικατοπτρισμός της παράστασης γίνεται από έναν άντρα σε όλους τους ρόλους, με αποκορύφωμα την τριπλή εκδοχή της Μήδειας απέναντι στον Ιάσονα όπου όλα γίνονται τέλος και αρχή με τη δολοφονία των δυο τους τέκνων, των καρπών του έρωτά τους. Ο φθόνος, το τέλος και η οργή παίρνουν σάρκα και οστά με τη Μήδεια λυτρωμένη από τον πόνο που της προκάλεσε ο έρωτάς της να γίνεται αέρας, να φεύγει,  σκορπίζοντας τη θλίψη, σε ό,τι αφήνει πίσω, όπως και την αιώνια καταδίκη στη σύγκρουση ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.
Την παράσταση προλόγισε η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass