«Λέξεις και Νότες στην Αστροφεγγιά»

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΚΕΛ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2020 11:00
Από τη συνάντηση  των μελών του ΔΣ του ΠΟΚΕΛ στην Αγία Μαρίνα Από τη συνάντηση των μελών του ΔΣ του ΠΟΚΕΛ στην Αγία Μαρίνα

Στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Αστρονομίας, μεθαύριο Παρασκευή, στις 7:00 μ.μ., στην αυλή

του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας θα πραγματοποιηθεί από το Σχολείο Αστρονομίας και την ΚοινΣΕπ «Έναστρον», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, η λογοτεχνική - μουσική εκδήλωση με τίτλο «Λέξεις και Νότες στην Αστροφεγγιά».
Πρόκειται για ένα ταξίδι με λέξεις και νότες, στο αιθέριο βασίλειο της αγάπης, μέσα από ξεχωριστά ποιήματα αρχαίων Ελλήνων και σύγχρονων, Λαρισαίων κι όχι μόνο, ποιητών. Οι λέξεις και οι νότες θα μιλήσουν για τα ουράνια σώματα και την έναστρη νύχτα και θα μας οδηγήσουν στα φωτεινά μονοπάτια τ’ ουρανού. Στο πιάνο θα παίξει μουσική η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη και θα τραγουδήσει η Έλενα Γκατζά. Θα προβληθούν φωτογραφίες σχετικές με το θέμα, ενώ θα βραβευθούν οι μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας, που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Τα ποιήματα έχει επιλέξει η αρχισυντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου, ενώ την επιμέλεια και τον συντονισμό έχει ο Αργύρης Γιουρούκης.
Λόγω των μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση θα γίνει στον ανοιχτό χώρο της αυλής, οι θέσεις θα είναι σε αποστάσεις και περιορισμένες, γι’ αυτό και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε κράτηση με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος, στο : info@enastron.org Κατά τα λοιπά, η είσοδος είναι ελεύθερη.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Εξάλλου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο «Περιβόλι τ’ ουρανού», έναν υπαίθριο χώρο, κοντά στην Αγία Μαρίνα της Νέας Σμύρνης Λάρισας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκεί, λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού (αποστάσεις, μάσκες, αερισμός, κλπ), και μετά από πρόσκληση του Γιώργου Μπιρσιάνη, υπεύθυνου της ΚοινΣΕπ «Έναστρον».
Μετά από ένα ελαφρύ δείπνο, ακολούθησε από νέα, υποψήφια μέλη, αλλά και κάθε μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. και της Ε.Ε. του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. ένας σύντομος χαιρετισμός και λίγα λόγια για τα 2 χρόνια της θητείας στο Συμβούλιο. Μερικοί απήγγειλαν κι ένα ποίημα σχετικό με το φεγγάρι, αφού βρισκόταν ολόκληρο στον ουρανό, γι’ αυτό κι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία - βραδιά. Στο τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΚΕΛ παρατήρησαν με τα τηλεσκόπια, το φεγγάρι και τους πλανήτες Άρη, Δία και Κρόνο, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή του Σχολείου Αστρονομίας, Γιώργου Μπιρσιάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass