Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λογοτεχνική εκδήλωση από το Σχολείο Αστρονομίας

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 11:43

Πραγματοποιήθηκε η λογοτεχνική - μουσική εκδήλωση «Λέξεις και Νότες στην Αστροφεγγιά», στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Αστρονομίας, από το Σχολείο Αστρονομίας και την ΚοινΣΕπ «Έναστρον», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας

και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Η εκδήλωση περιλάμβανε απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων αρχαίων Ελλήνων, Λαρισαίων και σύγχρονων ποιητών, με θέμα το φεγγάρι και τ’ αστέρια, τη νύχτα και το φως, ζωντανή μουσική και τραγούδια, ελληνικά και ξένα, καθώς και προβολή σχετικών φωτογραφιών.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπεύθυνος του Σχολείου Αστρονομίας, Γιώργος Μπιρσιάνης, ο οποίος βράβευσε τους μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας, που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, Χρύσα Βουλγαράκη, η οποία απήγγειλε κι ένα ποίημα στη γαλλική γλώσσα. Τη βραδιά παρουσίασαν η φιλόλογος, Ελεάνα Καραγεώργου και ο ιστορικός, Βαγγέλης Ρεμπάπης, ενώ ποιήματα απήγγειλαν η Ελένη Καραγκούνη, η Ελένη Χαδουλίτση, η Ελεωνόρα Κόκκινου Δίχρη, ο Νίκος Σαμαράς, ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, ο Αργύρης Γιουρούκης, η Ελεάνα Καραγεώργου, ο Στέλιος Σαμαράς, η Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου και η Χρύσα Μαστοροδήμου. Τραγούδησε η Έλενα Γκατζά, ενώ μουσική στο πιάνο έπαιξε η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη. Τα ποιήματα είχε επιλέξει η αρχισυντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες», Χρύσα Μαστοροδήμου, ενώ την επιμέλεια και το συντονισμό είχε ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.

Gallery άρθρου