Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ στον Βόλο

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΙΡΙΔΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 11:57

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση με τίτλο «Aπ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», που οργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με αφορμή τη φετινή επέτειο συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυσή του (1920-2020). Η

έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης και θα παραμείνει ανοικτή έως και την 1η Νοεμβρίου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η γνωστή ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια, Ίρις Κρητικού.
Η έκθεση που αποτελείται από παλαιότερα και νέα έργα, εβδομήντα έξι διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, αφορά σε έναν οργανικό διάλογο με το φυσικό πρόσωπο και το έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (Βαρειά Μυτιλήνης, 1870(;) - Βαρειά Μυτιλήνης, 24 Μαρτίου(;) 1934), που αναμφισβήτητα αποτελεί μοναδική περίπτωση, καταλαμβάνοντας έναν ξεχωριστό και πρωτογενή χώρο στην ιστορία της νεότερης ελληνικής τέχνης και ταυτόχρονα έναν εμπνευστή κορυφαίων δημιουργών του 20ού αιώνα. Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17) λειτουργεί για το κοινό από Τρίτη έως και Κυριακή, 10.30 - 13.30, και τα απογεύματα Τετάρτης και Παρασκευής, από τις 18.00 έως τις 21.00. Τη Δευτέρα είναι κλειστό. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο, ενώ απαγορεύεται το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και το site του Μουσείου στη διεύθυνση http://www.vmoc.gr/
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου της Πόλης θα γίνει ξενάγηση από την επιμελήτρια κ. Ίριδα Κρητικού, η οποία θα βρίσκεται στον Βόλο μαζί με ομάδα καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην εορταστική αυτήν επετειακή έκθεση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass