Σινε-Τετάρτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ» ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2020 11:04

Στο πλαίσιο του κύκλου Ciné-Club, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας προβάλλει

σήμερα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ., την ταινία «La Grande Illusion / Η μεγάλη χίμαιρα» (1936) σε σκηνοθεσία Jean Renoir με ελεύθερη είσοδο. Αναλυτικά: «Σε αυτόν τον κύκλο του Ciné-Club ανακαλύψτε ταινίες από τέσσερις δεκαετίες – από το ’20 μέχρι και το ’50 – αριστουργήματα του γαλλικού κινηματογράφου που σημάδεψαν την ιστορία του σινεμά.
Υπόθεση ταινίας: Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Δύο Γάλλοι αεροπόροι, ο λοχαγός ντε Μποϊλντιέ και ο υπολοχαγός Μαρεσάλ, αιχμαλωτίζονται από τον διοικητή φον Ραουφενστάιν, έναν εκλεπτυσμένο Γερμανό αριστοκράτη. Στο στρατόπεδο στο οποίο καταλήγουν βοηθούν τους συγκρατούμενούς τους να σκάψουν ένα μυστικό τούνελ. Την παραμονή της δραπέτευσής τους όμως μεταφέρονται όλοι σε διαφορετικά στρατόπεδα. Καταλήγουν σε ένα ορεινό υπερασφαλές φρούριο το οποίο διοικεί ο φον Ραουφενστάιν. Αυτός φέρεται με αξιοπρέπεια στους κρατούμενους, σε σημείο που γεννιέται μια φιλία μεταξύ αυτού και του Μποϊλντιέ. Μα οι Γάλλοι αιχμάλωτοι ετοιμάζουν εκ νέου δραπέτευση. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη προκράτηση θέσεων στο 2410-287508 και larissa@ifg.gr. Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των επισκεπτών: «Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο και την παρακολούθηση των εκδηλώσεων στους χώρους του Ινστιτούτου. Στους χώρους μας υπάρχουν αντισηπτικά χεριών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες, για τη διασφάλιση της υγιεινής όλων. Το προσωπικό μας βρίσκεται στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass