Στην Παραγουάη «ταξιδεύει» η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «TETA JOAJU» ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 21:10

Με τη βαριά σκιά της πανδημίας του κορονοϊού να πέφτει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και να μεταβάλλει τα μέχρι χθες αυτονόητα σε ζητούμενα των ανθρώπων, οι κοινότητες βρήκαν τρόπο να συνευρίσκονται σε χορούς κυκλωτικούς και να αναπέμπουν μηνύματα

αισιοδοξίας και χαράς. Ετσι ως τη μακρινή Παραγουάη θα ταξιδέψει με τη βοήθεια του διαδικτύου η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών εκπροσωπώντας όλη την Ευρώπη -αφού είναι η μοναδική εκπρόσωπος από τη Γηραιά Ηπειρο- παίρνοντας μέρος στο διαδικτυακό Χορευτικό Φεστιβάλ «Teta Joaju».
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με τον τίτλο «Teta Joaju» στη γλώσσα των Γκουαρανί, να συμβολίζει την ενότητα των ανθρώπων στον κόσμο.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γλαύκης, Πυργετού, Συκουρίου και Χάλκης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα σύντομο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα. Στο βίντεο συμμετέχει και η Ελένη Ζαρώτη η οποία μιλάει για την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών και πώς ο κορονοϊός επηρέασε τη δουλειά της και ο χοροδιδάσκαλος Σωτήρης Καραβασίλης για την παράδοση της Θεσσαλίας.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1