«16 Ανατολές» διαδικτυακά στις 28 Νοεμβρίου

Το διαστημικό έπος του Thomas Pesquet από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 11:01

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

προβάλει δωρεάν την ταινία 16 levers desoleil / 16 ανατολές, του Pierre-Emmanuel Le Goff (Γαλλία / 2018 / 117 min.) διαδικτυακά. Ως πρώτη εμπειρία αυτού του μεγέθους, η προβολή συγκεντρώνει ταυτόχρονα θεατές από τα Γαλλικά Ινστιτούτα, τις Alliances Françaises και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των πρεσβειών περισσότερων από 45 χωρών, ιδίως σε Ευρώπη, Λίβανο, Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία αλλά και στην Αργεντινή, στο Μεξικό, στο Μαρόκο, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Ινδία ή στην Αυστραλία. Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδικτυακή συνάντηση, στα γαλλικά, με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας, Pierre-Emmanuel Le Goff. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στις 28 Νοεμβρίου μέσω της πλατφόρμας LaVingt-Cinquième Heure. Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της ταινίας θα αναρτηθεί σε αυτήν τη σελίδα 48 ώρες πριν την προβολή.
Υπόθεση ταινίας: Να πετάς στο διάστημα. Είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Thomas Pesquet όταν απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. 450 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, κατά τη διάρκεια έξι μηνών οπού ο κόσμος δείχνει να πέφτει στο άγνωστο, ένας διάλογος γεννιέται ανάμεσα στον αστροναύτη και το οραματιστικό έργο του Saint Exupéry που έφερε μαζί του στον διαστημικό σταθμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σχολείο Αστρονομίας – Κοινσεπ Εναστρον. Πληροφορίες στο 2410-287.508 και στο larissa@ifg.gr
*Στο YouTube κανάλι του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος μπορούν όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν σε ελληνικά και γαλλικά, τη συζήτηση με τον Pierre-Emmanuel Le Goff που πραγματοποιήθηκε μετά την πρώτη προβολή από το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass