Μουσική «Ενεση Αισιοδοξίας»

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2021 21:00

Της Νατάσας ΠολυγένηΜία «Ένεση Αισιοδοξίας» με μπόλικη δόση μουσικής, έκαναν στους

Λαρισαίους ο Σύνδεσμοs Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας σε συνεργασία με τον γνωστό dj Γιάννη Καλλιμάνη και ομάδα εθελοντών Λαρισαίων επαγγελματιών του χώρου της επικοινωνίας που αποτελείται από τους Άγγελο Καστώρη, Γιάννη Μπράμη, Χρήστο Γενιτσεφτσή, Αργύρη Μάντη και Ηλία Μάντη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το ραντεβού του «εμβολιασμού» δόθηκε διαδικτυακά και στόχος ήταν να τιμηθούν οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων της πόλης, αλλά και όλων των νοσοκομείων της χώρας. Σε αυτό το μουσικό ραντεβού που κράτησε πάνω από δύο ώρες και το παρακολούθησαν δεκάδες άνθρωποι, ήταν όλοι εκεί. Οι βουλευτές του νομού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, οι διοικητές των νοσοκομείων, γιατροί, πρόεδροι φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι της αστυνομίας και όλοι όσοι θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στον δύσκολο αγώνα των υγιειονομικών.
Ήχοι διαφορετικών ειδών μουσικής, όπως χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ξένη ντίσκο μέχρι και ελληνική τζαζ «παντρεύτηκαν» προσφέροντας στους διαδικτυακούς θεατές-ακροατές ένα απολαυστικό μουσικό πρόγραμμα, ενώ μεταδόθηκαν και σύντομα μηνύματα-ευχές από εκπροσώπους των αρχών και φορέων της πόλης. «Το 2021 να αδειάσουν τα νοσοκομεία, η πανδημία να τελειώσει και να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας» ευχήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος που αναφέρθηκε και στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και νοσηλευτές, τονίζοντας ότι η στάση και η διάθεσή τους για προσφορά θα πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι ήρωες της πρώτης γραμμής. «Αυτήν η πρωτοχρονιά είναι διαφορετική. Μπορεί να είμαστε σε απόσταση αλλά το διαδίκτυο μάς δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί. Να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια που κάνουν οι υγιειονομικοί.
Ως Περιφέρεια στηρίξαμε αυτήν την προσπάθεια με την πρόσληψη 450 ατόμων ως επικουρικό προσωπικό για τα νοσοκομεία με 20 εκατ. ευρώ, επενδύσαμε σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό ύψους 12 εκατ. ευρώ και δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δωρητών τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους. Δύναμη, ελπίδα, συνεργασία και αλληλεγγύη είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια καλή χρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ευχές για μια νέα χρονιά με υγεία έδωσε και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, σημειώνοντας: «Η πανδημία του κορονοϊού είναι μια φυσική καταστροφή. Η στήριξή μας στο ΕΣΥ είναι δεδομενη. Στους υγιειονομικούς μας εύχομαι να είναι καλά για να δίνουν αυτήν τη σπουδαία μάχη για να σώσουν ζωές, στους συμπολίτες που νοσηλεύονται εύχομαι να έχουν κουράγιο, δύναμη και εμπιστοσύνη στο προσωπικό των νοσοκομείων. Το 2021 να είναι μια καλύτερη χρονιά».
«Το εμβόλιο της ελπίδας θα νικήσει τον φόβο του θανάτου» είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο δημόσιο σύστημα υγείας που πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. «Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους γιατρούς και νοσηλευτές μας, όμως οφείλουμε να τους στηρίξουμε και έμπρακτα. Η Πολιτεία πρέπει να δίνει προτεραιότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Η πανδημία ήρθε να μας υπενθυμίσει την αξία του αγαθού της υγείας. Έχουμε χρέος να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας που έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές νυχθημερόν, τόνισε ότι η ΜΕΘ του ΓΝΛ παραμένει γεμάτη με 16 κλίνες παρά το ότι τα κρούσματα μειώθηκαν και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα και να εμπιστευτεί το εμβόλιο ώστε σύντομα να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη του κορονοϊού.
Μηνύματα συμπαράστασης στους υγειονομικούς και ευχές για τη νέα χρονιά έστειλαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Στ. Μπίζιου, ο Β. Κόκκαλης, η Αννα Βαγενά, η Ευαγγελία Λιακούλη, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ Α. Σακελάρης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δ. Παπαλέξης, ο διευθυντής της ΜΕΘ ΓΝΛ Απ. Κομνός, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και οργανισμών της πόλης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass