Ενθύμια πανδημίας για καλό σκοπό

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 21:01
Εργο του ζωγράφου Αστέριου Λάσκαρη Εργο του ζωγράφου Αστέριου Λάσκαρη

Μπορεί η θλίψη και η απογοήτευση να είναι οι πρώτοι συνειρμοί που κάνει κανείς όταν σκέφτεται

τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, ωστόσο η αναζωογονητική δύναμη της τέχνης έρχεται να αλλάξει την οπτική μας για τον κόσμο, να ξεπεράσει εμπόδια, να επουλώσει πληγές και να τροφοδοτήσει με νέες ελπιδοφόρες εικόνες την καθημερινότητα.
Εικόνες όπως αυτές που αποτυπώνονται στις παιχνιδιάρικες μάσκες που δημιούργησαν Λαρισαίοι εικαστικοί και γραφίστες ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα δημιουργικής αυτοέκφρασης που απηύθυνε ο Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, αποτυπώνοντας στο κατεξοχήν σύμβολο της πανδημίας ένα εικαστικό μήνυμα αισιοδοξίας.
Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερη Καλογεροπούλου για την υλοποίηση του project ο Σύλλογος απευθύνθηκε τόσο στα μέλη του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8», όσο και σε μεμονωμένους καλλιτέχνες από διάφορους χώρους των τεχνών εισπράττοντας την άμεση, πηγαία και συγκινητική ανταπόκρισή τους. Σημαντική ήταν επίσης η οικονομική υποστήριξη που προσέφεραν η ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ για την προμήθεια των μασκών και την ψηφιακή εκτύπωση των έργων πάνω στο ύφασμα. Οι μάσκες είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό διπλό ύφασμα και φέρουν ψηφιακή εκτύπωση. Μπορούν να πλυθούν και φορεθούν όπως οποιαδήποτε άλλη βαμβακερή μάσκα.
Η δράση υλοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου και οι μάσκες διατίθενται με τη μορφή δωρεάς. Κάθε δωρεά ποσού 10 ευρώ αντιστοιχεί σε μία μάσκα ενηλίκων, ενώ δωρεά ποσού 5 ευρώ αντιστοιχεί σε μία παιδική μάσκα. Όσοι και όσες θέλουν να τις προμηθευτούν κάνοντας την αντίστοιχη δωρεά, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410 613 114 (Δευτ. - Παρ. 10 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποστολής και εκτός Λάρισας.
Μπορείτε να δείτε όλα τα σχέδια σε ψηφιακή μορφή και να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει στη σελίδα του Συλλόγου στο Fb: https:// www.facebook. com/AutismLarisa. Οι εικαστικοί που φιλοτέχνησαν τις μάσκες είναι: Χρήστος Γραβάνης, Άρτεμις Διαμαντή, Δήμητρα Εξάρχου, Σοφία Ζαπίτη, Ζωή Ζηπέλα, Στέλλα Κακαβά, Ελένη Καλαμπαλίκη, Μελάς Καραγιάννης, Αντιγόνη Καψάλη, Λιάνα Κρανιώτου, Έλλη Κυριαζή, Αστέριος Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης, Πάρης Μακρής, Νίκος Μάτας, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλικιώτη, Ιφιγένεια Σδούκου, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα, και οι γραφίστες Πέτρος Κακούρος, Γιάννης Μαρκάτος, Αλέξης Μάρκου.

X.B.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass