Πρόσκληση για συμπαραγωγή Ελλήνων και Ισπανών κινηματογραφιστών

Από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 11:01

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας ανάμεσα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

και το Διεθνές Φεστιβάλ Zinebi του Μπιλμπάο της Ισπανίας, που μετρά 62 χρόνια ζωής, έχουν συμφωνηθεί δράσεις για την προώθηση και προβολή ντοκιμαντέρ που αφορούν τις δύο χώρες, και να δοθούν κίνητρα για συμπαραγωγές μεταξύ σκηνοθετών. Ετσι, στη διάρκεια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που θα γίνει ζωντανά από τις 7 έως τις 16 Μαΐου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
Αφιέρωμα στον Βασκικό Κινηματογράφο, με την παρουσία των συντελεστών.
Κάλεσμα σε Βάσκους και Έλληνες σκηνοθέτες/παραγωγούς, με σκοπό την αναζήτηση ευκαιριών συμπαραγωγής μεταξύ των δύο χωρών για τη δημιουργία ενός 90λέπτου σπονδυλωτού ντοκιμαντέρ πάνω στη θεματική του φετινού αφιερώματος «Διεκδικώντας την ελευθερία».
Για τον σκοπό αυτόν το Φεστιβάλ καλεί Έλληνες σκηνοθέτες/παραγωγούς να υποβάλουν πρόταση παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (15’) με θέμα «Διεκδικώντας την Ελευθερία». Θα επιλεχθούν 3 σχέδια από την κάθε χώρα, που θα αποτελέσουν μέρος του 90λεπτού σπονδυλωτού ντοκιμαντέρ.
Οι 6 σκηνοθέτες/παραγωγοί, Βάσκοι και Έλληνες, θα προσκληθούν στην Καλαμάτα τον Μάιο (ή όποτε επιτραπεί να γίνει το Φεστιβάλ διά ζώσης), προκειμένου να γνωριστούν και να ορίσουν το πλαίσιο συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί η συμπαραγωγή. Τις συναντήσεις των Βάσκων και Ελλήνων σκηνοθετών θα συντονίσουν οι υπεύθυνοι των δύο Φεστιβάλ αντίστοιχα. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα αναλάβει:
Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των σκηνοθετών στην Καλαμάτα τον Μάιο 2021 (ή όποτε επιτραπεί να γίνει το Φεστιβάλ διά ζώσης).
Παροχή τεχνικού εξοπλισμού για τα γυρίσματα (κάμερα, φώτα).
Η εταιρεία Stefilm θα προσφέρει το colorcorrection.
Επιδότηση 2.000 ευρώ για κάθε ντοκιμαντέρ.
Τα λοιπά έξοδα της παραγωγής του κάθε ντοκιμαντέρ είναι στην ευθύνη των σκηνοθετών/παραγωγών. Το σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ που θα παραχθεί θα είναι παραγωγή των δύο Φεστιβάλ, ενώ οι έξι σκηνοθέτες θα είναι συμπαραγωγοί έχοντας παράλληλα και όλα τα δικαιώματα επί της διανομής της ταινίας. Θα υπογραφούν ιδιωτικά συμφωνητικά με κάθε έναν σκηνοθέτη, με τα οποία τα δύο συνεργαζόμενα Φεστιβάλ θα μεταβιβάζουν τα δικαιώματα από τις οποιεσδήποτε πωλήσεις στους σκηνοθέτες. Ο κάθε σκηνοθέτης θα είναι κύριος του 16,6% της ταινίας.
Το έργο που θα παραχθεί, θα προβληθεί στα δύο συνεργαζόμενα Φεστιβάλ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Zinebi, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, καθώς και στο Φεστιβάλ Faitodoc στη Νάπολη της Ιταλίας.
Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική δυνατότητα υλοποίησης και θα πρέπει να απευθύνονται σε διεθνές κοινό.
Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τον φάκελο στα ελληνικά και αγγλικά μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021 στην ιστοσελίδα: www.peloponnisosdocfestival.com (υποβολές προτάσεων για συμπαραγωγή). Ο φάκελος θα πρέπει να περιλαμβάνει: Βιογραφικό σκηνοθέτη, Εκτενή σύνοψη/περιγραφή της πρότασης, Treatment, αν υπάρχει, σημείωμα σκηνοθέτη σχετικά με την ιστορία και την αισθητική και ενδεικτικό προϋπολογισμό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1