Εκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας στη Ραψάνη

«ΜΝΗΜΗΣ ΨΗΓΜΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2021 11:00

Ο Ιούλιος φτάνει στα μισά του και οι ποικίλες δράσεις στο όμορφο χωριό της Ραψάνης είναι έτοιμες να ξεκινήσουν. Πέρυσι λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, πλήθος δράσεων δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν. Με την ίδια πάντα διάθεση, αλλά και τηρουμένων όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων, κάποιες από τις δράσεις που αναβλήθηκαν, όπως η έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας, με τίτλο «Μνήμης Ψήγματα», θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Έτσι, αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στις 20.00 στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Οίνου και Άμπελου Ραψάνης, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας «Ξενώνας Ραψάνης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, εγκαινιάζει την έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας με έμφαση σε μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλίας και τίτλο «Μνήμης Ψήγματα», του Αρχαιολόγου και Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, κ. Λεωνίδα Π. Χατζηαγγελάκη. Η παρουσίαση της έκθεσης προσεγγίζει και ανιχνεύει με εικαστική διάσταση ορισμένα μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας, ήτοι της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας και του Μαγνησίας. Στα εγκαίνια θα μιλήσει ο ίδιος ο εκθέτης για τον ρόλο της αρχαιολογικής φωτογραφίας ως τεκμηριωτικού υλικού της αρχαιολογικής έρευνας, αλλά και ως καλλιτεχνική έκφραση. Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο έως και την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, με δυνατότητα επίσκεψης κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Ρουμελιώτη Έρση, υπεύθυνη δράσεων του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης», 6981-908.700.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass