H Αμάλ έρχεται στη Λάρισα

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Η ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2021 12:16

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατάει από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.


Το «Ταξίδι» / «Τhe Walk», είναι ένα διεθνές και χωρίς προηγούμενο, Φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους από την αρχή. Η Μικρή Αμάλ φτάνει στη Λάρισα για μία ημέρα.
Θα ζωντανέψουν εκατοντάδες κούκλες για να χορέψουν μαζί της με τους Burger Project!
Η Μικρή Αμάλ, ολοκληρώνοντας το «Ταξίδι» της στη Θεσσαλία, έρχεται στη Λάρισα, την ερχόμενη Τρίτη 31 Αυγούστου. Η υποδοχή της Αμάλ στη Λάρισα είναι μια γιορτή για τα παιδιά της πόλης. Μια γιορτή που συνδέει εικόνες από ένα μεγάλο Ταξίδι και ενώνει δύο ηπείρους.
Από τη Λάρισα θα ταξιδέψουν οι εικόνες των δύο αρχαίων θεάτρων, ο Μύλος του Παππά και οι υπέροχοι άνθρωποι της πόλης.
Στις 7 το απόγευμα, παιδιά, γονείς και φίλοι από την τοπική κοινότητα, θα την υποδεχθούν για να περπατήσουν μαζί της δίπλα στο ποτάμι, παρέα με 300 χειροποίητες κούκλες. Περνώντας μέσα από την πόλη, ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στις 8.15 μ.μ. στον Μύλο του Παππά, όπου μια μεγάλη έκπληξη περιμένει όλα τα παιδιά.
Θα έχουν προηγηθεί εργαστήρια κατασκευής κούκλας σήμερα και αύριο, στα οποία μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες θα φτιάξουν μία κούκλα για να συνοδέψει την Αμάλ στο Ταξίδι της μέσα στην πόλη.

«Ένα Τρελό Κοντσέρτο»
Στη συνέχεια, οι Burger Project έχουν ετοιμάσει «Ένα Τρελό Κοντσέρτο» για την Μικρή Αμάλ για όλα τα παιδιά και τους γονείς που τη συνοδεύουν, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο στις 9 το βράδυ.
Μια διαδραστική παιχνιδοσυναυλία για όλη την οικογένεια με όχημα τα πρωτότυπα τραγούδια του group, μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, όπου μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους.
Παράλληλα, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ. Λαρισαίων συμμετέχουν με μία εικαστική έκθεση δικών τους έργων που έχει στόχο να γνωρίσει στη φιλοξενούμενη Αμάλ την πόλη τη Λάρισας μέσα από το πιο σημαντικά τοπόσημά της. Τα έργα των παιδιών θα εκτίθενται μπροστά στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Πληροφορίες:
Ένα Ποτάμι Ανάμεσά Μας, Τρίτη 31 Αυγούστου
19:00 – Συναντιόμαστε κάτω από την κεντρική γέφυρα Πηνειού από την πλευρά της οδού Καλλιθέας και περπατάμε έως τον Μύλο του Παππά.
21:00 – B’ Αρχαίο Θέατρο: «Ένα Τρελό Κοντσέρτο» με τους Burger Project
Διοργάνωση & Σχεδιασμός Καλλιτεχνικού Προγράμματος και Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων, Θεσσαλικό Θέατρο, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, Μουσείο Κούκλας
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κυριακή Σπανού, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Φωτεινή Καλούδη, Συντονισμός και Επικοινωνία Διοργάνωσης: Κατερίνα Μπέκου, Ανδρονίκη Τσαγκαράκου, Χρυσούλα Αργυρούλη, Μουσική: BurgerProject
Εθελοντές Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων:
Ομάδα LA Comics Festival: Έφη Μπέη (Φιλόλογος), Κισκίνη Μαρία (Βρεφονηπιοκόμος), Ναταλία Παπαδημητρίου (Βιοχημικός- Βιοτεχνολόγος), Λυδία Μπορίσοβα (Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων), Μέλανδρος Γκανάς (Διοργανωτής LA Comics Festival), Γεωργία Οικονόμου (Βρεφονηπιοκόμος), Ευαγγελία Σινάτικα (Νηπιαγωγός), Ομάδα Δρυάς: Ελένη Μουσουλή (Μουσειοπαιδαγωγός) - Έλπη Δαδιώτου (Νηπιαγωγός) , Λένα Χαϊδούτη (storyteller-lifecoach), Ομάδα Puppilon: Μαριαλένα Τσιαμούρα (Κουκλοπαίχτρια, απ. Θεραπεύτρια Gestalt) - Λιάνα Δάκτυλα (Κουκλοπαίχτρια, απ. Θεραπεύτρια Gestalt), Ομάδα Πράματα και Θάματα: Τατιάνα Βάρσου (Νηπιαγωγός) - Μάγδα Ζαούτσου (Παιδαγωγός), Κωνσταντίνα Κόντσα (Νόον Έγνω Κοιν.Σ.Επ), Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, Ομάδα Σκηνοβάτης - Έκφραση: Δημήτρης Πασχαλίδης (Μουσικός), Πάντζιου Λυδία (Ψυχολόγος),Ομάδα Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα: Μαρία Βασιλείου (Κουκλοπαίχτρια) - Λήδα Ντούρου (Νηπιαγωγός - Κουκλοπαίχτρια) - Οικονόμου Γεωργία (Φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής) - Anwar Ghoubari (Εθελοντική φωτογραφική κάλυψη), Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΚΕΑΝ
Με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης - (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Ανεκτίμητη είναι η συμβολή όλων των εκπαιδευτικών, παιδιών, εφήβων και εθελοντών.
Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια: Θεσσαλικό Θέατρο για το «Ταξίδι» Ανδρονίκη Τσαγκαράκου - Χρυσούλα Αργυρούλη - 2410-621209.
Για κρατήσεις θέσεων για τη συναυλία των Burger Project: Κατερίνα Μπέκου - 6951-215639 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Για πληροφορίες και αίτηση εθελοντών: Δημοτικό Κουκλοθέατρο 2410-251657 - Φωτεινή Καλούδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass