Η Ραψάνη μετατράπηκε σε... Λυρική Σκηνή

ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2021 11:21

Δέκτης μιας πολύ σημαντικής δωρεάς έγινε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. Οι Φίλοι και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέλαβαν το κόστος της προβολής διαδικτυακών παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έτσι το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ραψάνης μετατράπηκε για λίγες μέρες σε «αίθουσα» της Λυρικής.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών έγινε δέκτης μιας εξαιρετικής δωρεάς το φετινό καλοκαίρι από τους Φίλους και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, (https://www.friendsofsnfcc.org/programma-ena-pros-ena-allios) μέσω του προγράμματος «Ένα προς Ένα», που αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνονται για την παρακολούθηση διαδικτυακών παραστάσεων, μέσω της GNO TV -της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς οι Φ&Υ ΚΠΙΣΝ αναλαμβάνουν το κόστος της αγοράς εισιτηρίων για την προβολή διαδικτυακών παραστάσεων της ΕΛΣ σε φορείς και δομές που φιλοξενούν ή εξυπηρετούν παιδιά και εφήβους ή άλλες ειδικές ομάδες, με δυσκολία πρόσβασης σε δράσεις πολιτισμού.
Οι προβολές ξεκίνησαν την Τρίτη 13 Ιουλίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ραψάνης, σε συνεργασία με το Π.Π.Α -Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ., που διέθεσε τα υλικά προβολής και ήχου με την προβολή. Προβλήθηκαν «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της Λένας Πλάτωνος. Ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ακολούθησε η προβολή ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς του Αθ. Αμπατζή και ο Ντον Τζιοβάνι του Β.Α. Μότσαρτ. Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να απολαύσουμε έργα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο χωριό μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass