Ράσελ Χάρβαρντ και Αλι Στρόκερ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 12:38

Ο Russell Harvard είναι γνωστός στην Ελλάδα κυρίως από τις υπέροχες ερμηνείες του σε δύο αριστουργήματα, το κινηματογραφικό «Θα Χυθεί Αίμα» ως θετός γιος του Ντάνιελ Ντέι Λιούις (στις σκηνές του ως ενήλικας) και το τηλεοπτικό «Fargo» του Νώε Χόουλι, όπου συχνά έκλεβε την παράσταση στον πρώτο κύκλο της σειράς (σε ένα απολαυστικό ντουέτο εκτελεστών με τον Άνταμ Γκόλντμπεργκ) και επιστρέφοντας στον τρίτο κύκλο (αριστερά στη φωτογραφία) καταδείχθηκε σαφώς ως ένας από τους δυνατότερους παίκτες ολόκληρης της σειράς. Η αγάπη του Ράσελ Χάρβαρντ για το θέατρο, τη μουσική και τον χορό από μικρή ηλικία συνέβαλλε στην εξέλιξη της δημιουργικής του έκφρασης στην πολυσχιδή του καλλιτεχνική πορεία και διδασκαλία.

Το 2015, ο Ράσελ Χάρβαρντ, η επίσης κωφή –βραβευμένη με Όσκαρ Ερμηνείας Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για τα «Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού»– Μάρλι Μάτλιν και η Ali Stroker έπαιξαν στο Broadway στο μιούζικαλ «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» στην παράσταση του Deaf West Theatre.
Τα Βραβεία Tony για παραστάσεις στην περιοχή των σκηνών του Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη έχουν αποκαλεστεί και «θεατρικά Όσκαρ» για την αίσθηση της σημασίας τους στο ελληνικό κοινό που δεν τα γνωρίζει. Το Βραβείο Τόνι Καλύτερης Ηθοποιού Δεύτερου Ρόλου σε Μιούζικαλ στην Άλι Στρόκερ το 2019 για την «Οκλαχόμα!» (δεξιά στη φωτογραφία) σηματοδότησε μία τριπλή πρωτιά: η Άλι Στρόκερ είναι η πρώτη ηθοποιός, η οποία ούσα χρήστης αναπηρικoύ αμαξιδίου έπαιξε στο Μπρόντγουεϊ, προτάθηκε για βραβείο Τόνι και βραβεύτηκε με αυτό. Το 2019, ο Ράσελ Χάρβαρντ έγινε ο πρώτος κωφός ηθοποιός σε παραστάσεις με ακούοντες ηθοποιούς στο Μπρόντγουεϊ σε ρόλους που δεν ήταν γραμμένοι ως κωφοί με τις έξοχες ερμηνείες του ως Δούκας της Κορνουάλης στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ (με τη θρυλική μεγάλη κυρία της υποκριτικής Γκλέντα Τζάκσον στον ομώνυμο ρόλο) και σε δύο ρόλους στη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» της Χάρπερ Λι από τον Άαρον Σόρκιν.
Μιχάλης Δ. Ταμπούκας, ηθοποιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass