Δημήτρης Λαπούσης

Χάλκινο μετάλλιο για το «Εκτός Πλαισίου...»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 21:00

Το χάλκινο μετάλλιο απέσπασε η φωτογραφία «Εκτός Πλαισίου...» του Λαρισαίου

εικαστικού Δημήτρη Λαπούση στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Portfolios ενιαίας θεματικής» της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Το «Εκτός Πλαισίου...» που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 156 συμμετοχές και εκτός από το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε και δίπλωμα, ανήκει στη θεματική που φέρει επίσης τον τίτλο «Εκτός πλαισίου...», πάνω στην οποία ο εικαστικός Δημήτρης Λαπούσης εργάζεται πολύ καιρό. Η απονομή των βραβείων και η παρουσίαση των διακριθέντων έργων είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες, αλλά λόγω των συνθηκών η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία άλλαξε τον προγραμματισμό της και αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά.
Τι είναι το «Εκτός Πλαισίου...» θα ρωτήσουμε τον Δημήτρη Λαπούση, για να μας πει ότι: «Πρόκειται για μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφικών έργων, ψηφιακά επεξεργασμένων, στα οποία επιχειρώ να αναδείξω σύγχρονους προβληματισμούς και νόρμες, μέσα από την ανθρωποκεντρική προσέγγιση». Όπως; «Όπως τα μοτίβα της κοινωνικής απομόνωσης, του εγκλωβισμού, της αποστασιοποίησης, του ρατσισμού, του φόβου, της νοσταλγίας που ενυπάρχουν στο σύνολο των έργων της συγκεκριμένης θεματικής. Μορφές που αγωνιούν, στριμώχνονται, ασφυκτιούν, διστάζουν, επιμένουν, αλλά που καταφέρνουν εντέλει να «σπάσουν το πλαίσιο», να απελευθερωθούν από τα «στεγανά» στα οποία τις έχουμε συμπεριλάβει» θα σημειώσει ο Λαρισαίος εικαστικός.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΠΟΥΣΗΣ
O Δημήτρης Λαπούσης είναι απόφοιτος του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου σπούδασε με υποτροφίες από το ΙΚΥ για άριστη επίδοση. Έκτοτε, μελέτησε την τεχνική της αγιογραφίας, μαθητεύοντας στο τμήμα Αγιογραφίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας). Είναι διπλωματούχος Μονωδίας (κλασικό τραγούδι) από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Τα τελευταία 9 χρόνια, εργάζεται ως καθηγητής ζωγραφικής στα εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Σήμερα είναι τελειόφοιτος του προπτυχιακού κύκλου σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κατεύθυνση τη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία.                            

Θανάσης Αραμπατζής

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass