ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο γλύπτης, ο ζωγράφος, ο αγωνιστής...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2022 14:17

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν το 2021 από τον θάνατο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες που έδωσε νέα πνοή στις εικαστικές τέχνες, του Θεσσαλού Δημήτρη Κατσικογιάννη. Αφιερωμένη στον γεννημένο στην Καρυά Ολύμπου καλλιτέχνη και αγωνιστή, μεγάλο έργο του οποίου βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης και έφερε τον τίτλο «30 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Κατσικογιάννη».

Στην εκδήλωση που ήταν συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, οι ομιλητές έριξαν φως στο πολύπτυχο έργο και τους πολύχρονους αγώνες του σπουδαίου Ελληνα καλλιτέχνη.
Αναλυτικά μίλησαν η Σεβαστή Λίτση από το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με θέμα «Εξερευνώντας το άγνωστο έργο του Δημήτρη Κατσικογιάννη: αρχειακή έρευνα και καταγραφή», ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πινακοθήκης και πανεπιστημιακός γιατρός Νίκος Σκεντέρης με θέμα «Ο αγωνιστής καλλιτέχνης Δημήτρης Κατσικογιάννης», η φιλόλογος και ιστορικός της Τέχνης με θέμα «Καλλιτέχνες της περιοχής μας και η συνεισφορά τους στην Αντίσταση του λαού μας» και η ιστορικός της Τέχνης, αναπληρώτρια διευθύντρια MOMus - Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διευθύντρια Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Συραγώ Τσιάρα με θέμα: «Ο Δημήτρης Κατσικογιάννης στη Συλλογή Κατσίγρα».
Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος των Φίλων της Πινακοθήκης Φάνης Τακούδης, και πριν τις εισηγήσεις των ομιλητών χαιρέτισαν η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Αννυ Ψάρρα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Αγγελος Αντωνόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass