ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΕΩΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τα παιδιά γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2014 21:26 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:18

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», με σκοπό την υποστήριξη της πνευματικής ανάπτυξης και της επικοινωνίας των πολιτών, συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου).

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας και με τη στήριξη τοπικών φορέων και ιδιωτών, πραγματοποιούνται από τις 19 – 26 Σεπτεμβρίου, εκδηλώσεις στο χώρο της Βιβλιοθήκης, που έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη σημασία της δια βίου εκμάθησης γλωσσών, στην ενίσχυση της πολυγλωσσίας, της διαπολιτισμικής κατανόησης και επικοινωνίας.

Από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων της περιοχής στη Βιβλιοθήκη, παιδιά και έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μία ευρωπαϊκή γλώσσα μέσα από βιβλία, περιπέτειες, μουσική, παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και διαδραστικές αφηγήσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υλοποιούνται στη Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει, επίσης, δύο ειδικά διαμορφωμένες δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. 

Tη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Διεθνές Σχολείο (ICSL): I put a SPELL on you - Πόσο καλά Αγγλικά γνωρίζετε; Ένας διαγωνισμός ορθογραφίας πρόκληση! Το κλασσικό spelling bee, με πρωτοβουλία του ICSL, υπόσχεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις των παιδιών στην αγγλική ορθογραφία. Οι παίχτες διαγωνίζονται ατομικά με βάση την ηλικία και  ένα  έπαθλο περιμένει τον νικητή της κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για μαθητές Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο 2492022233 - Διεθνές Σχολείο Λάρισας.

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα: International Meet Up and Visit at the Library - Ξενάγηση και Πολυπολιτισμική Συνάντηση στη Βιβλιοθήκη και τα παιδιά διαβάζουν αποσπάσματα και μοιράζονται εντυπώσεις. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και δεν απαιτείται προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410 531.973.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2001, στις 26 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο).

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο των 47 κρατών μελών της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός και εκτός σχολείου.

Με την πεποίθηση ότι η γλωσσική πολυμορφία είναι ένα εργαλείο για την επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ηπείρου μας, το Συμβούλιο της Ευρώπης προωθεί τη γλωσσική πολυμορφία σε όλη την Ευρώπη.

Οι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αγγλική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ελληνική, Εσθονική, Ιρλανδική, Ισπανική, Ιταλική, Κροατική, Λεττονική, Λιθουανική, Μαλτεζική, Ολλανδική, Ουγγρική, Πολωνική, Πορτογαλική, Ρουμανική, Σλοβακική, Σλοβενική, Σουηδική, Τσεχική και Φινλανδική.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass