Παρουσιάστηκε νέο βιβλίο για τη Ραψάνη

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2022 11:06

Ένα σημαντικό βιβλίο για τη Ραψάνη της Δέσποινας Βλαχοστέργιου-Βασβατέκη

παρουσιάστηκε σε μια πανέμορφη εκδήλωση την Κυριακή το πρωί στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης, όπου υπήρξε η συγγραφική αφετηρία του Μ. Καραγάτση.
Ο τίτλος του βιβλίου: «Ραψάνη, ένα ταξίδι στ’ ανοιχτά της νοσταλγίας». Το βιβλίο παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, κ. Ντίνος Κόκκινος, ο οποίος τόνισε την πολιτική διάσταση του βιβλίου μέσα από τη σύνδεση της οικογένειας με την οικογένεια Ροδόπουλου και η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, κα Φανή Καλοκαιρινού, η οποία τόνισε τη λαογραφική διάσταση του βιβλίου μέσα από τις αναφορές στη Ραψάνη του παρελθόντος.  
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης. Χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτριος Ζήλος, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, κα Καλλιόπη Μ. Γαζέτα, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης και ο τέως δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος.
Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η βιβλιοθηκονόμος κα Χάιδω Πανταζή και την ηχοληψία κάλυψε ο Αλέξανδρος Γεωργίου του προγράμματος προαγωγής αυτοβοήθειας Λάρισας ξενώνας Ραψάνης, καθώς και το μουσικό πρόγραμμα από μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, με τον Χρήστο Κτιστάκη στο πιάνο και την κα Μιχαλέ και τον κ. Ζαχαρία στο τραγούδι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάρισας Παν. Σάπκας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου παραχωρούνται στον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης τιμώντας τη μνήμη και τη σημαντική προσφορά του αείμνηστου Θανάση Δουμακή, για σειρά ετών πρόεδρο του Συλλόγου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass