ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «MENOS UNO»

«Ισπανός» ο Δημήτρης Κρανιώτης

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2022 11:10

Εκδόθηκε στην Ισπανία το νέο ποιητικό βιβλίο του Λαρισαίου ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη με τίτλο «Menos Uno» (Μείον Ένα). Πρόκειται για τη δέκατη ποιητική συλλογή του Λαρισαίου γιατρού, η οποία περιλαμβάνει 61 επιλεγμένα ποιήματά του σε 84 σελίδες, μεταφρασμένα στα ισπανικά από τον Jose Antonio Moreno Jurado, σημαντικό ελληνιστή και μεταφραστή του Ελύτη και του Σεφέρη. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Padilla Libros της Σεβίλλης και αποτελεί το 21ο βιβλίο της σειράς «Το Φωτόδεντρο» με σύγχρονους Έλληνες ποιητές.


Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος κι έχει εκδώσει 10 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες χώρες. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό (φέτος στο Μεδεγίν της Κολομβίας). Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι αντιπρόσωπος του PEN Greece στη Λάρισα, επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass