Εγκαινιάζεται «Το Αγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά»

* ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 12:41

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Το Άγνωστο Αριστούργημα; Η Δωρεά», σε επιμέλεια του προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, καθηγητή Μάνου Στεφανίδη. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 60 έργα ιστορικής σημασίας από τις συλλογές του μουσείου, έργα από τα βραβευθέντα στην πρώτη Biennale Λάρισας, καθώς επίσης και έργα από τη δωρεά συνολικά 22 έργων, ιδιωτών και καλλιτεχνών, οι οποίοι τα πρόσφεραν με πρωτοβουλία της νέας Καλλιτεχνικής Επιτροπής και ιδιαίτερα του προέδρου Μάνου Στεφανίδη, για να ενισχύσουν τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γεωργίου Ι. Κατσίγρα.

Σκοπός της έκθεσης είναι η συγκρότηση μιας αντιπροσωπευτικής ενότητας έργων που θα εικονογραφεί το πέρασμα από τον 20ό αι. στον 21ο και από την παραδοσιακή τέχνη στην πρωτοπορία. Η ενότητα αυτή θα αποτελέσει μια καινούρια γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τους μη εκτεθειμένους θησαυρούς του μουσείου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα. Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ευχαριστεί θερμά τους δωρητές που με προθυμία πρόσφεραν τα έργα και συγκεκριμένα, την κ. Ντόρα Κουκουλομμάτη για την προσφορά στην Πινακοθήκη Λάρισας δύο πινάκων του πατέρα της, αείμνηστου Σπύρου Κουκουλομμάτη (1917 - 1995), και τον κ. Ηλία Φαεινό για την αντίστοιχη προσφορά του πίνακα του πατέρα του, αείμνηστου Βαγγέλη Φαεινού (1918 - 1985), τον κ. Παντελή Τσάτση, διευθυντή της «Αρτ Θεσσαλονίκη», για την ευγενική προσφορά των έργων των Δημήτρη Ντοκατζή (1958 - 2017), Θανάση Τότσικα, Μανώλη Πολυμέρη και Παντελή Τσάτση, τον καθηγητή Θόδωρο Παπαγιάννη για το χρησιδάνειο προς το μουσείο του επιβλητικού γλυπτού του, το Hellenic Diaspora Foundation της Πάτρας για την προσφορά του κεραμικού γλυπτού του Μεμά Καλογηράτου, καθώς και τους παρακάτω διακεκριμένους δημιουργούς για τη δωρεά τους: Ειρήνη Κανά, Θανάση Μακρή, Σάββα Πουρσανίδη, Κώστα Ντιό, Μαρία Κτιστοπούλου, Νεκτάριο Κοντοβράκη, Στάθη Βατανίδη, Χρήστο Αντωναρόπουλο, Γιάννη Ασημακόπουλο, Δημήτρη Σεβαστάκη, Κατερίνα Ριμπατσιού, Σωτήρη Αδριανό, Ανδρέα Δεβετζή, Μάνο Ιωαννίδη, Νίκο Κασσέρη και Κάλλη Καστώρη. Η εκδήλωση που περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα έργα από τις αποθήκες του μουσείου μας σε διάλογο με τα έργα της ανωτέρω δωρεάς, αφιερώνεται στη μνήμη του ζωγράφου και πρώην προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, Κυριάκου Κατζουράκη. Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass