ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Πασχαλινή εκδήλωση στην Παλιά Βροντού

Δημοσίευση: 24 Απρ 2014 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:07
 
Η καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση στον ερειπιώνα της Παλιάς Βροντούς Δ. Δίου-Ολύμπου πραγματοποιήθηκε και φέτος την τρίτη μέρα του Πάσχα, με την παρουσία αιρετών, εκπροσώπων φορέων, κατοίκων της περιοχής αλλά και επισκεπτών.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο της Βροντούς και έλαβε χώρα στο χοροστάσι που βρίσκεται δίπλα από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το μόνο κτίσμα που σώζεται από το παλιό χωριό. Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε γίδα βραστή, φασόλια, τσουρέκια, κόκκινα αυγά και κρασί.
Στην πασχαλινή αυτή γιορτή παραβρέθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας της Βροντούς, οι βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης και Άννα Μάνη, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, Μαρία Τσιμήτρη, Σοφία Ζουρζούρα και Σοφία Νούλα, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Δημόπουλος και Θανάσης Καλαϊτζής.
Στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι των πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων πέρα από τις ευχές που έδωσαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και στον ερειπιώνα της Παλιάς Βροντούς και στην προοπτική που μπορεί να υπάρξει για τη δημιουργία ενός παραδοσιακού χωριού, δεδομένου ότι η τ. δημοτική αρχή του Δίου έχει εκπονήσει σχετική μελέτη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass