Αφιέρωμα στην ορχήστρα της 110 Π.Μ. «Ίκαροι»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2014 22:47 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:20

Γράφει ο Πέτρος Χατζής

Είχα την τύχη και τη χαρά συνάμα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ως σμηνίτης, στην Αεροπορία και συγκεκριμένα στην 110 Π.Μ. να είμαι μέλος της ορχήστρας της, η οποία άφησε εποχή όχι μόνο στους Λαρισαίους με τις χοροεσπερίδες, τα μπίνγκο και τις διάφορες εμφανίσεις της για φιλανθρωπικούς και άλλους σκοπούς αλλά και εμφανίσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπου υπήρχαν αεροπορικές βάσεις.

Ψυχή και συντονιστής της ορχήστρας αλλά και γενικότερα της 110 Π.Μ. ήταν ο αείμνηστος σμηναγός, κοσμήτορας της λέσχης Κώστας Λιονής.

Ο ακούραστος εκείνος σμηναγός διέκρινε και αξιολογούσε ταλέντα ανάμεσα στους στρατευμένους και τους έκανε μέλη της ορχήστρας.

Ο Κώστας Λιονής ήταν διοικητής της ΜΑΦΚ καθώς και των ΚΑΟΑ της Σκοτίνας.

Τα μέλη της ορχήστρας κατά τα έτη 1967 - 1969 - 1970 και 1971 ήταν ο Γεράσιμος Ιωαννίδης - τρομπετίστας, ο Νίκος Χατζηβασίλης, - καταπληκτικός σαξοφωνίστας, ο Γιώργος Κοτρώνης - κιθαρίστας, ο Γιώργος Χατζήνας - μπουζούκι, ο Δημήτρης Γουσίδης-φλάουτο, ο Σταύρος Χατζηβασίλης- τρομπέτα, ο Πέτρος Χατζής- κρουστά, ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος - τρομπέτα, ο Κώστας Βογιατζής- κιθάρα, ο Αρμενόπουλος Κ. - ακορντεόν και ο Σπύρος Ασπιώτης - κρουστά. Μαέστροι ήταν ο Γιάννης Τσανάκας και ο Θεόδωρος Τζίφας.

Ένας από τους βασικούς τραγουδιστές το έτος 1967 ήταν και ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, του συγκροτήματος «ΟLΥΜΡΙΑΝS», ο οποίος διερχόμενος της 28ης ΠΑΕ, για Χορτιάτη, παρέμεινε στη Λάρισα με εντολή αρχηγού Α.Τ.Α.

Με την παρουσία του Πασχάλη, αναβαθμίστηκε η ορχήστρα, καθώς ήταν πολύ αγαπητός σε όλη την νεολαία και όχι μόνο. Με το τέλος της θητείας του Πασχάλη, ανέλαβε τραγουδιστής της ορχήστρας ο σμηνίτης, αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου, που έκανε και εκείνος αισθητή την παρουσία του στην ορχήστρα με μοντέρνο ρεπερτόριο.

Εκτός της παρουσίας της ορχήστρας και των στρατευμένων μελών της, κατά καιρούς ο αείμνηστος Κώστας Λιονής (θείος για όλους τους σμηνίτες) καλούσε μεγάλα ονόματα της εποχής για να διανθίσουν το πρόγραμμα της λέσχης.

Έτσι, κλήθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Τζίμης Μακούλης, η Κλειώ Δενάρδου, η Νίκη Καμπά, ο Μανώλης Αγγελόπουλος κ.ά.

Βέβαια μέλος της ορχήστρας υπήρξε και ο Γιάννης Βογιατζής, στρατευμένος μερικά χρόνια πριν από εμάς.

Η ορχήστρα διατηρήθηκε και στα επόμενα χρόνια με άλλους καλλιτέχνες - αεροπόρους στρατευμένους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass