ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προγράμματα αφιερωμένα στη λαογραφία

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2014 5:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:57
 Δίνοντας έμφαση στα ενδιαφέροντα των πολιτών και παρέχοντάς τους καινοτόμες υπηρεσίες που υποστηρίζουν την πνευματική ανάπτυξη, τη δημιουργική έκφραση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, αφιερωμένο στη λαογραφία.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η επαφή με παιχνίδια, παροιμίες, ιστορίες, ήθη και έθιμα του τόπου μας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη λαϊκή παράδοση και πολιτισμό.
Στα προγράμματα συμμετέχουν τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει πρωινές εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Βιβλιοθήκη έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου, καθώς και όσοι συμμετέχουν στις απογευματινές εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης.
Οι δράσεις για τα σχολεία περιλαμβάνουν, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, αφήγηση λαϊκών παραμυθιών, παιχνίδι γνωριμίας εθίμων και τοπικών παραδόσεων, παραδοσιακά παιχνίδια και χορούς, καθώς και δημιουργικές κατασκευές.
Τα προγράμματα διεξάγουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στη Βιβλιοθήκη κ. Ευαγγελία Τσιάτσιου, κ. Παναγιώτα Πέρκα, κ. Ανδριανή Μανδάλη και κ. Παντελής Νταναβάρας.
Τα απογευματινά προγράμματα της Βιβλιοθήκης για παιδιά και ενήλικες διαμορφώνονται ως εξής:
Σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στις 6μ.μ. στο παιδικό τμήμα σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, η κ. Φανή Καλοκαιρινού, αρχαιολόγος υπεύθυνη λειτουργίας του Μουσείου, γνωρίζει στα παιδιά τα παιχνίδια της παράδοσης. Οι κουτσούνες, τα τόπια, οι λαλίτσες, οι σβούρες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που κατασκευάζουν τα δικά τους παιχνίδια. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και είναι απαραίτητη η προεγγραφή.
Την Πέμπτη 29 Μαΐου στις 6 μ.μ., με το πρόγραμμα «Σαν τον παλιό καλό καιρό», η παραμυθού Λένα Χαϊδούτη, ανοίγει τη μαγική κασέλα της και με την ξεχωριστή αφήγησή της, θυμίζει σε εφήβους και ενήλικες παραμύθια των παππούδων μας.
Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο παιδικό τμήμα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, η κ. Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, νηπιαγωγός – συγγραφέας παραμυθιών αφηγείται ένα από τα λαϊκά παραμύθια της σε παιδιά ηλικίας άνω των επτά ετών. Στη συνέχεια τα παιδιά γνωρίζουν την τεχνική του αργαλειού και δημιουργούν το δικό τους υφαντό.
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 6 μ.μ., με μία βιωματική δράση η αρχαιολόγος – δρ. λαογραφίας και συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη, εισάγει εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα τυπολογικά και δομικά στοιχεία των λαϊκών παραμυθιών.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στα προγράμματα, είναι απαραίτητη όμως η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410 531.973.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass