ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αυλαία για το Φεστιβάλ Ονείρου

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2008 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Με τους ιδιαίτερους ρυθμούς του γνωστού συγκροτήματος «Locomondo» έκλεισε, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, προχθές το βράδυ, το φετινό «Dream Festival 2008», που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Πολιτιστικό Προξενείο Ελασσόνας, τη ΔΕΠΤΑΚΑΛ Δήμου Ελασσόνας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας - Επαρχείο Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.Κυρίαρχα στοιχεία των τριήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Η Μπαλάντα των Γεύσεων», που προσέλκυσαν πολύ κόσμο, αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας, ήταν η γαστρονομία, η μουσική, ο χορός, ένα ξεχωριστό συναπάντημα της γαστριμαργικής παράδοσης του τόπου με την πολυπολιτισμική δημιουργία. Μετά τις εκδηλώσεις των δυο πρώτων ημερών, με την παρουσία της γνωστής γαστρονόμου κ. Αλεξίας Αλεξιάδου, το διαγωνισμό γεύσεων, την προώθηση του προγράμματος «Οι Γεύσεις της Θεσσαλίας» από την Αναπτυξιακή Ελασσόνας – Κισσάβου(ΑΝΕΛΚΙΣ), την εξαιρετική παρουσία της ομάδας Χορού «Dance Club» της Λάρισας, τη μεγάλη συναυλία με την επιμέλεια του μουσικού Λάζαρου Λέκκα, αλλά και τη συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου, ήρθε η βραδιά της Κυριακής να σφραγίσει το επιτυχημένο 3ήμερο.
Αρχικά, η συγγραφέας και γευσιγνώστρια κ. Έφη Γρηγοριάδου βρέθηκε στο χώρο του φεστιβάλ, και παρουσίασε δύο ξεχωριστά βιβλία της, το «Εδεσματολόγιο Θεσσαλίας» και το «Εδεσματολόγιο Βλάχων» (βραβείο περιοδικού Gourmet 2007-2008). Υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής, των λιτών αλλά πολύ γευστικών φαγητών, των γαλακτοκομικών, των αυθεντικών ζυμαρικών και ό,τι παράγει η φύση, η Έφη Γρηγοριάδου απευθύνθηκε στο κοινό του φεστιβάλ, καταθέτοντας εμπειρίες από την έρευνά της, μη παραλείποντας να σταθεί και στην έρευνά της στην Ελασσόνα, στο Λιβάδι Ολύμπου, στη Θεσσαλία, στο Βλάχικο στοιχείο. «Το φαγητό είναι ένα μοναδικό ανεξάντλητο ταξίδι στο χρόνο και στους τόπους, ένα ταξίδι που μας θέλει να συμμετέχουμε με όλες τις αισθήσεις μας...», υπενθύμισε με νόημα.
Ακολούθησε παράσταση hip-hop και latin από νεαρές χορεύτριες του γυμναστηρίου «Ρυθμός και Κίνηση»(λειτουργεί στην Ελασσόνα υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Λ. Φώλλα), σε προγράμματα που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και που επιμελήθηκε ο καθηγητής χορού Χρήστος Κατούνας.
Το τελευταίο μέρος της βραδιάς ανήκε στο δημοφιλές συγκρότημα «Locomondo», που ενθουσίασε κυρίως τους εκατοντάδες νέους και νέες, με ρυθμούς Ρέγκε, Λάτιν και Σκα, μετατρέποντας το Φεστιβάλ Ονείρου σε ένα καλοκαιρινό ασταμάτητο ...τζαμαϊκανό πάρτι, με πολύ χορό, ζωντάνια και κέφι. Για δυο και πλέον ώρες, η νεολαία, αλλά και φίλοι της μουσικής όλων των ηλικιών, συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο στο κλείσιμο ενός γεμάτου τριήμερου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για ...το Φεστιβάλ Ονείρου του 2009.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass