ΣΤΟ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ» ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2008 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
Από την Ανώτερη Σχολή Χορού και τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού Πολιτισμού Λάρισας ανακοινώνεται ότι έως και τις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού, καθώς και η προετοιμασία των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τις Ανώτερες Σχολές Χορού. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στη Σκηνή Μπαλέτου, στο «Μύλο του Παππά». Από τη Σχολή έχουν κληθεί να διδάξουν προσωπικότητες διεθνούς φήμης της τέχνης του χορού. Συγκεκριμένα, κλασικό χορό θα διδάξει η κ. Μιλένα Συμεώνοβα, από τη Βουλγαρία ενώ o κ. Orlando Kelvin Hardy από την Αμερική θα διδάξει σύγχρονο χορό. Κλασικό χορό θα διδάξει επίσης ο κ. Γκες Μίχωφ, Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού της Δ.Ε.Τ.ΠΟ.Λ.  Η Μιλένα Συμεώνοβα τελείωσε την Ακαδημία Μπαλέτου VAGANOVA της Πετρούπολης με δασκάλα τη Νατάλια Ντουντίνσκα. Ως πρώτη σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Σόφιας ερμήνευσε κορυφαίους ρόλους σε μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου: «Ζιζέλ», «Λίμνη των Κύκνων», «Δον Κιχώτης», «Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης» κ.ά. Έχει εμφανιστεί στα μεγάλα Θέατρα της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Αιγύπτου, της Ταϊβάν, της Κορέας. Αυτή την περίοδο διδάσκει κλασικό χορό στην Όπερα και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας.
Ο Γκες Μίχωφ γεννήθηκε στη Βουλγαρία. Σπούδασε κλασικό χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας με τις σπουδαίες δασκάλες Βαλτατσέεβα και Μπαλάμπινα. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας. Στην Ελβετία μετεκπαιδεύτηκε στο σύγχρονο χορό και στη jazz με δασκάλους τους Alain Bernar και Μίσα Μπεργκέζε. Στο Μπαλέτο Arabesque της Σόφιας υπήρξε πρώτος σολίστ. To 1983 ξεκίνησε την εκπαιδευτική του καριέρα στην Ελλάδα. Από το 1990 είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας. Επίσης, είναι Διευθυντής στην Ανώτερη Σχολή Χορού της Δ,Ε.Τ.ΠΟ.Λ που ιδρύθηκε το 1997.Το 1997 δημιούργησε το Θεσσαλικό Μπαλέτο. Σήμερα είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας, Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Χορού Λάρισας, μέλος του INTERNATIONAL DANCE COUNCIL - CID (Διεθνές Συμβούλιο Χορού), χορογράφος και καθηγητής χορού.
Ο Κέλβιν Ορλάντο Χάρντυ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Δίδαξε στο Staatliche Balletschule Berlin and Schule fur Artistik από το 1991 μέχρι το καλοκαίρι του 2006.Δίδαξε σε πολλά σεμινάρια σε φημισμένες Σχολές Χορού με σκοπό να εξελίξει και να τονώσει το ενδιαφέρον των νέων για το χορό αλλά και για να αναδείξει νέα ταλέντα. Επιπλέον δημιούργησε πολλές πρωτότυπες χορογραφίες για παραστάσεις, γκαλά, διαγωνισμούς, Φεστιβάλ. Σκοπός του εκπαιδευτικού του συστήματος είναι να δημιουργήσειχορευτές πολύπλευρους, προσαρμοστικούς και εκφραστικούς. Η μέθοδός του είναι συγκρίσιμη με την κλασική εκπαίδευση. Προετοιμάζει τους χορευτές για την ερμηνεία κάθε είδους χορογραφικού έργου. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο εκπαιδευτικό του σύστημα που αποτελεί ένα κράμα διαφορετικών τεχνικών που αποσκοπεί να δημιουργήσει το χορό του μέλλοντος. Κόστος σεμιναρίου: Για το σεμινάριο κλασικού χορού: 120 ευρώ, Για το σεμινάριο σύγχρονου χορού: 120 ευρώ , Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα δύο, κλασικό και σύγχρονο: 180 ευρώ. Πληροφορίες: στο τηλέφωνο: 2410-256464.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass