Ενθουσιάζει το θέατρο «Μέθεξις»

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2008 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:31
Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του θεάτρου Λάρισας «Μέθεξις» με την πρωτότυπη ελληνική κωμωδία «Βασιλικός στην πόρτα μας», ένα έργο εμπνευσμένο και βγαλμένο από τον ανεκτίμητο θησαυρό των λαϊκών παραμυθιών.
 Οι οκτώ κωμικές λαϊκές ιστορίες ,διασκευασμένες από τους Τάσο Ράντζο και Γιάννη Μαγκούτα , σκορπίζουν «γέλιο μέχρι δακρύων» και μας ταξιδεύουν σε τόπους φανταστικούς. Οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές και συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη του έργου. Η Μυλωνού , το στοίχημα της γιαγιάς , βρεγμένα είναι για ξερά , τι θεριό είναι ο άνθρωπος , ο κατεργαροπαπάς, ο φτωχός , ο φούρναρης με τον κατή και ο τσέλιγκας από την Κρανιά υφαίνουν τον πολύχρωμο καμβά της παράστασης.
Η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Ράντζου. Τη μουσική έγραψε ο Σάκης Κατσής. Τα σκηνικά της Δώρας Παπαδούλη . Την κίνηση και τα χορευτικά τα επιμελήθηκε η Μάχη Αγγελούλη.
Ερμηνεύουν τους ρόλους , χορεύουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί : Βαγγέλης Ανυφαντής, Γιώργος Ακριτίδης , Κατερίνα Γκονέλα , Γιάννης Μαγκούτας , Κατερίνα Μπουνέλα και Φανή Χουλιάρα . Τραγουδά ζωντανά και παίζει επίσης κιθάρα ο Σάκης Κατσής.
Σήμερα το έργο θα παρουσιαστεί στο Μακρυχώρι και την Κυριακή στους Αγίους Αναργύρους. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής :Δευτέρα, 25 Αυγούστου στα Νάματα, Τρίτη στα Δένδρα, Τετάρτη 27 Αυγούστου στη Νίκαια.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1