Ξεκινά η 13η Γιορτή Μήλου

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2008 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:31
Ξεκινάει την επόμενη Κυριακή 31 Αυγούστου το ιστορικό πανηγύρι της Αγιάς και εγκαινιάζεται η 13η Γιορτή Μήλου, η οποία πλαισιώνεται με ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του τοπικού Δήμου.
Ταυτόχρονα με το πανηγύρι τους, οι Αγιώτες τιμούν με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις τη μνήμη των προστατών τους, του ασκητή της ερήμου Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, ασκήσαντος τον 4ο αιώνα, και του Νέου του εν Βεροία, ασκήσαντος στη Βέροια το 10ο αιώνα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το πρόγραμμα που εξεδόθη από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου σε συνεργασία με την Αρχιερατική Επιτροπή της περιφέρειας Αγιάς, προβλέπονται τα εξής:
Κυριακή 31 Αυγούστου, γενικός σημαιοστολισμός οικιών, καταστημάτων και υπηρεσιών μέχρι το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Στις 7:00 μ.μ., συγκέντρωση Τοπικών Αρχών για την υποδοχή του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στις 7:15 μ.μ., μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων. Στις 8:00 μ.μ., άφιξη επισήμων. Στις 8:30 μ.μ., περιφορά της ιεράς εικόνας. Στις 9:15 μ.μ., χαιρετισμός του δημάρχου Αγιάς κ. Βασιλείου Κουτσαντά. Στις 9:30 μ.μ., εγκαίνια της 13ης Γιορτής Μήλου. Στις 10:00 μ.μ., δεξίωση των επισήμων στον υπαίθριο χώρο του Ναού.
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 π.μ., όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία. Στις 9:30 μ.μ., παραδοσιακή θρακιώτικη και λαϊκή μουσική με τον Θύμιο Γκογκίδη στην κεντρική πλατεία.
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 μ.μ., συναυλία με την ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Νέων» στην κεντρική πλατεία.
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 5:00 μ.μ., εγκαίνια γηπέδου - απονομή κυπέλλου της πρωταθλήτριας ομάδας του Δωτιέα της Α1 ΕΠΣΛ, στις 5:30 μ.μ. αγώνας ποδοσφαίρου, στις 8:30 μ.μ. χορωδιακή συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., ημερίδα στην κεντρική πλατεία με θέμα «Υδάτινοι πόροι – ποιότητα μήλων» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ και ομιλητές τον καθηγητή Γεωλογίας του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μιγκίρο με θέμα «Διαχείριση υδάτινων πόρων και ανάπτυξη», τον αναπληρωτή καθηγητή Υδρογεωλογίας του Γ.Π.Α. κ. Γεώργιο Ν. Σταμάτη με θέμα «Ποιοτική σύσταση νερού και υγεία» και τον αναπληρωτή καθηγητή δενδροκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Νάνο με θέμα «Καλλιεργητικές φροντίδες και ποιότητα μήλων». Θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο, στις 10:00 μ.μ., συναυλία με το έντεχνο λαϊκό σχήμα «ΜΥΛΟΣ 1927».
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., θεατρική παράσταση «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη θεατρική ομάδα του Μ.Π.Σ. Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, συναυλία με ρεμπέτικα, σμυρνέικα, νησιώτικα και επιλεγμένα λαϊκά από τον Γιάννη Λεμπέση και την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα».
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., παραδοσιακή μουσική βραδιά και εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Μ.Π.Σ. Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» στην κεντρική πλατεία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass