ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Επανεκδίδονται ιστορικά βιβλία στον Τύρναβο

ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2008 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:39
ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η προσπάθεια του δήμου Τυρνάβου να αναδείξει τον πολιτισμό της πόλης.
Συγκεκριμένα, τη θετική εισήγηση του υπουργείου Παιδείας απέσπασε η πρωτοβουλία του δήμου Τυρνάβου αναφορικά με το εγχείρημα να προβεί στην έκδοση όλων των έργων σπουδαίων πνευματικών τέκνων της περιοχής. Με επιστολή ,την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, προς το υπουργείο Πολιτισμού, συνηγορεί και υποστηρίζει την πολιτιστική πρωτοπορία και το αίτημα του δήμου Τυρνάβου.Στο έγγραφο που κοινοποιείται προς τον δήμαρχο κ. Χρήστο Κιτσίδη και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Σάκη Κωστούλα υπογραμμίζεται προς το υπουργείο Πολιτισμού «να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία καθώς η διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας αποτελεί επιτακτική ανάγκη στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Με δήλωσή του ο δήμαρχος Τυρνάβου εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση και τόνισε ότι «η δημοτική αρχή θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και δεν πρόκειται να υπολογίσει κόπο και χρόνο ώστε ο κρυμμένος πνευματικός πλούτος του τόπου και της ιστορίας να έλθει γρήγορα στο φως και να βρίσκεται στη διάθεση κάθε επιστήμονα , ερευνητή και ιδιαίτερα στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών».
Τέλος να σημειωθεί ότι στη διάθεση του τομέα Πολιτισμού της Δημοτικής Αρχής μετά από έρευνα πολλών μηνών βρίσκονται σπουδαία έργα πνευματικών ανθρώπων του Τυρνάβου (Ιωάννης Πέζαρος, Ζήσης Δαούτης , Στέφανος Δούγκας , Αχιλλέας Τζάρτζανος κ.α.) και η έκδοση των οποίων αναμένεται προσεχώς.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass