ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στην Τσεχία το ΚΕΛΕ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2008 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:39
Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών με μια χορευτική ομάδα 40 ατόμων, πραγματοποίησε ταξίδι στην πόλη Zlin της Τσεχίας, από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2008, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ της πόλης.
Στην πόλη Zlin, που μας φιλοξένησε, δώσαμε 2 παραστάσεις, μία την Παρασκευή 29 και μία το Σάββατο 30 Αυγούστου, στην πλατεία, απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης, όπου ήταν συγκεντρωμένο ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων και παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις. Επίσης συμμετείχαμε στην παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης, μαζί με τις άλλες 2 φιλοξενούμενες ομάδες, μία μπάντα με μαζορέτες από την Ιταλία και μια φιλαρμονική από την Ουγγαρία. Η παρουσία μας στην παρέλαση ήταν ξεχωριστή, αφού δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να χορεύουμε.
Δώσαμε ακόμη 2 παραστάσεις, μία στο χωριό Vizovice στις 30 Αυγούστου και μία στο εκπληκτικό παραθεριστικό κέντρο με ιαματικά λουτρά στο Luhacovice, στις 31 Αυγούστου. Όπου έβλεπαν την Ελληνική σημαία οι κάτοικοι της περιοχής, μας χαιρετούσαν με ιδιαίτερη αγάπη.
Στις παραστάσεις μας παρουσιάσαμε λαϊκούς χορούς καθώς επίσης χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Μακεδονία.
Την τελευταία μας νύχτα στο Zlin, χορέψαμε και διασκεδάσαμε, μαζί με τις άλλες ομάδες, έτσι όπως μόνο στην Ελλάδα ξέρουμε.
Τέλος επισκεφτήκαμε και την πρωτεύουσα της Τσεχίας, τη γοητευτική Πράγα, για 2 μέρες. Είδαμε αρκετά αξιοθέατα μαζεύοντας έτσι εμπειρίες και πολιτισμό.
Γυρίζοντας εντυπωσιασμένοι στη Λάρισα και λίγο πριν κλείσουμε ακόμη ένα ζαφειρένιο ταξίδι μας, δώσαμε την υπόσχεση για ακόμη καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στην επόμενη έξοδό μας.
* Παράλληλα, άρχισαν οι εγγραφές νέων μελών. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΚΕΛΕ (Λορ. Μαβίλη 17Α και Γαριβάλδη γωνία) από Δεύτερα έως Παρασκευή (11 π.μ.-1 μ.μ. και 7-9 μ.μ. Τηλ. 2410-530946 και 6937-007191.
Γιουρούκης Αργύρης
Μέλος του ΚΕ.Λ.Ε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1