ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Κωνσταντινούπολη μέσα από το φακό του Θ. Ευθυμιόπουλου

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2008 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:40
Έκθεση φωτογραφίας του Θάνου Ευθυμιόπουλου με θέμα «Κωνσταντινούπολη, εικόνες του σήμερα», εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρισας. Ο γνωστός Λαρισαίος φωτογράφος θα παρουσιάσει 28 εικόνες με πρόσωπα και γωνιές της σημερινής Κωνσταντινούπολης –μια δύσκολη επιλογή από εκατοντάδες φωτογραφίες που έχει δημιουργήσει στις 20 φορές που επισκέφτηκε την Πόλη τα τελευταία χρόνια. Η Αγιά Σοφιά, ο Βόσπορος, ο δρόμος του Πέραν, τα τζαμιά, οι απλοί άνθρωποι, τα καφενεία, τα χρώματα των αγορών, οι μικροπωλητές, απαθανατίζονται με το φακό του Θάνου Ευθυμιόπουλου, δίνοντάς μας στιγμές μιας πόλης που είναι άρρηκτα δεμένη με τον ελληνισμό και την ιστορία μας.
Η έκθεση, θα λειτουργήσει ως τις 5 Οκτωβρίου, στις ώρες 8.30 το πρωί με 9 το βράδυ και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΙΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και με τη χορηγία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία».
Ο Θάνος Ευθυμιόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 1973 και ως σήμερα, έχει δημιουργήσει θεματικές ενότητες με πορτρέτα, τοπία και παλιά επαγγέλματα, παρουσίασε δε, τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα το 1978, τη Θεσσαλονίκη το 1982, τη Λάρισα το 1988 και τη Λιόν της Γαλλίας το 1990. Συνεργαζόμενος με την Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει αποτυπώσει ένα σημαντικό κομμάτι του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας μας και πολλές από τις εικόνες αυτές συνόδευσαν επιστημονικά άρθρα και συγγράμματα. Παράλληλα, εικόνες από τις μονές και τη μοναστική ζωή των Μετεώρων, αποτέλεσαν το υλικό για πάνω από δέκα βιβλία και λευκώματα. Επίσης, φωτογραφίες του συνόδευσαν το βιβλίο των Δεριζιώτη-Κουρμουλίδη «Οι εκκλησίες της Αγιάς», που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Τέλος, είναι κάτοχος μιας από τις πλουσιότερες συλλογές παλαιών φωτογραφικών μηχανών.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα παρουσιάσει σε έκθεση ένα μοναδικό εύρημα, το ομοίωμα μιας νεολιθικής οικίας, με τον εξοπλισμό της και τους ενοίκους της. Ακόμα, με εποπτικό υλικό θα παρουσιάσει την οικιακή αρχιτεκτονική και την εξέλιξη της κατοικίας από τη νεολιθική ως τη σύγχρονη εποχή με βάση τα ανασκαφικά ευρήματα όσον αφορά στην αρχαιότητα, ενώ φωτογραφίες και πληροφορίες περιηγητών φωτίζουν τη σύγχρονη εποχή.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass