ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ

Το Όνειρο του Σκιάχτρου

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2008 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:40
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες της ερασιτεχνικής σκηνής «Ονείρων Θαύματα» για τη φετινή παιδική παράσταση που επέλεξε για το κοινό της Λάρισας. Για φέτος διάλεξε ένα έργο με έντονα τα αισθήματα της φιλίας, της αγάπης, της φαντασίας και του ονείρου... «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά είναι ένα αριστούργημα διαλεκτικής σκέψης αφού ο Τριβιζάς με αφοπλιστική πειθώ μας αποκαλύπτει ότι μέσα στο κάθε φόβητρο, στο κάθε σκιάχτρο υπάρχει ο πόθος για απογείωση, αρκεί να βυθιστείς μέσα σου και να ανασύρεις το φάντασμα της ελευθερίας που κοιμάται μέσα σε κάθε τρομαγμένο. Η ιστορία αρχίζει όταν ο κυρ-Δίκαννος, ο γαιοκτήμονας, κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά. Τ' αφήνει να τρώνε τα λαχανικά τού κυρ-Δίκαννου. Τα πουλιά του υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Τι γίνεται όμως όταν ο κυρ - Δίκαννος υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά; Τα υπόλοιπα επί σκηνής...
Το όνειρο κάθε σκιάχτρου είναι κάποτε να ελευθερωθεί. Επειδή, με το να μην τρομάζει τα πουλιά, είναι ένα σοβαρό στοιχείο άρνησης των καθηκόντων του, δικάζεται. Η επιθυμία του ακίνητου σκιάχτρου είναι να κινηθεί και να πετάξει, η συντροφιά των πουλιών που το συμβουλεύουν στις προσπάθειές του είναι η αρχή του χαριτωμένου έργου. Τα φανταστικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο γοργά και πλούσια.
Το έργο σκηνοθετεί ο Γιώργος Μεταξιώτης τον οποίο εμπιστευθήκαμε και στο προηγούμενο παιδικό μας έργο «Τα Μαγικά Μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένειου Τριβιζά το οποίο μάγεψε τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Λάρισας.
Μουσική: Χρήστος Παπαγεωργίου
Χορογραφίες: Μάχη Αγγελούλη
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Ωδείο Λάρισας Σάββατο και Κυριακή11, 12 και 18, 19 Οκτωβρίου.
Η πόρτα της θεατρικής σκηνής είναι ανοιχτή για όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972 - 700.971 και 2410 - 555.566 ή και αυτοπροσώπως στην οδό Ικάρων 13-15.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1