ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ «ΦΥΡΔΗΝ - ΜΙΓΔΗΝ»

«Ο βασιλιάς Περήφανος και η Νεράιδα η Ταπεινή»

* Στο Δημιουργικό Εργαστήρι

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2008 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:48
 Κλασικά αγαπημένα παραμύθια για μικρούς και μεγάλους θα ζωντανεύουν κάθε Σαββατοκύριακο στη σκηνή «Φύρδην - Μίγδην» στο Δημιουργικό Εργαστήρι της Κάκιας Χαλήμαγα - Χατζή.Όλα είναι έτοιμα για τις παραστάσεις της φετινής χρονιάς στην παιδική σκηνή «Φύρδην - Μίγδην».Η ίδια, όπως πάντα, ομάδα, η Λιάνα Δάκτυλα, η Ολυμπία Καλαμπαλίκη, ο Δημήτρης Λειβαδιώτης, η Άννα Μανιάτη, η Βίκυ Μπανιά, η Αργυρώ Μανώλη, η Ευγενία Μαντζιαφού, η Ηρώ Μαντζιαφού, η Ντίνα Μπαργιώτα, ο Θάνος Παπαδούλης, η Ισιδώρα Παπαδούλη, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Μάρκος Παπανικολάου, η Μάρω Τσάτσαρη, η Λένα Χαϊδούτα, ο Γιάννης Χατζής και η δασκάλα τους, Κάκια Χαλήμαγα - Χατζή, με καινούρια όμως παραμύθια, σκηνικά και κούκλες, θα περιμένουν κάθε Σαββατοκύριακο τους μικρούς τους φίλους, και όχι μόνο, για να τους χαρίσουν ώρες μαγικές μέσα στον παραμυθένιο χώρο.
Το πρώτο παραμύθι θα παρουσιάσουν τρία από τα μέλη της «Φύρδην - Μίγδην», ο Θάνος Παπαδούλης, η Ευγενία Μαντζιαφού και η Μάρω Τσάτσαρη, είναι ένα παραμύθι γραμμένο από την Κάκια Χαλήμαγα - Χατζή: «Ο Βασιλιάς Περήφανος και η νεράιδα Ταπεινή».
Το παραμύθι έχει τη δομή των κλασικών παραμυθιών και κινείται ανάμεσα στη συγκίνηση και το γέλιο, καταλήγοντας στην αξία της γενναίας πράξης που καταφέρνει να νικήσει το κακό.
Ο χώρος της σκηνής έχει μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο παλάτι και οι θεατές θα έχουν την αίσθηση πως βρίσκονται στο προαύλιο του παλατιού.
Αφηγητές του παραμυθιού είναι οι δύο μαγικές του πόρτες, η πόρτα που βλέπει και η πόρτα που μιλά. Όσο για τις κούκλες, δέκα πανέμορφες, στολισμένες με βασιλικά ρούχα, κούκλες μαρότες, θα ζωντανέψουν στους διάφορους ρόλους από το κέφι των μελών και της σκηνής.
Πριν από την έναρξη της παράστασης κάθε φορά υπάρχει και ένα οργανωμένο δημιουργικό παιχνίδι, σχετικό με το έργο που παίζεται.
 Η παιδική σκηνή «Φύρδην - Μίγδην» βρίσκεται στο χώρο του «Δημιουργικού Εργαστηρίου» (Ασκληπιού 52). Τηλέφωνο για κρατήσεις 2410/621.001. Οι παραστάσεις θα γίνονται Σάββατο στις 6.30 μ.μ. και Κυριακή 11 π.μ. και 6.30 μ.μ.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1