Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται το ταξίδι μας.

Σιγά – σιγά κατηφορίζουμε τον δρόμο της επιστροφής. Σκεφτόμαστε πότε θα φτάσουμε στο Κατμαντού να απολαύσουμε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα και κανένα μπάνιο.

Η τελευταία φορά που μίλησα με τον Θάνο, ήταν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Βρίσκονταν στο Everest base camp.

Παρασκεύη 4/10. Σήμερα φτάσαμε στο Lobuche, ένα χωρίο στα 5030 μ. όπου θα διανυκτερεύσουμε. Αύριο το πρωί ξεκινάμε για το Everest base camp.

Σήμερα ξεκινήσαμε για μια κοντινή κορυφή στα 5086 για εγκλιματισμό και στη συνέχεια επιστρέψαμε στη βάση μας.

Τρίτη 1η Οκτωβρίου

Η καθημερινή μας πορεία που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο, ξεκίνησε κανονικά τα χαράματα. Η ανάβαση ήταν ιδιαίτερα απαιτητική καθώς αρχικά ανεβήκαμε στα 4200 μ για εγκλιματισμό και στη συνέχεια κατεβήκαμε στο Thyngboche στα 3860 μ., όπου και διανυκτερεύσαμε.

Στην protergia μπορείτε να βρείτε πακέτα για οικονομικό ρεύμα για το σπίτι, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας ανταγωνιστικές χρεώσεις σε συνδυασμό με ξεκάθαρο τρόπο τιμολόγησης.

Σκέφτεστε να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; Τότε μπορείτε να εξασφαλίσετε οικονομικό ρεύμα επιλέγοντας κάποια από πακέτα το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Για ποιο λόγο να αλλάξω πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; 

Τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πακέτα της protergia προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα στους καταναλωτές οικιακού, επαγγελματικού όσο και βιομηχανικού ρεύματος να περιορίσουν σημαντικά τα έξοδα από τη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και να απολαμβάνουν πραγματικά οικονομικό ρεύμα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πακέτα που προσφέρουν λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου. Παρέχουν ξεκάθαρη εικόνα για τη κατανάλωση ενέργειας του κάθε χρήστη, με σύντομες διαδικασίες χωρίς να αλλοιώνεται ή να αλλάζει η τάση του ρεύματος.

Μέχρι και τον Ιούνιο του 2007, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) κατείχε το μονοπώλιο στη προμήθεια ηλεκτρισμού στη χώρα μας. Έκτοτε, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας σημαντικά τα έξοδα τους.

Ποιοι καταναλωτές μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή προμηθευτή ρεύματος; 

Ηλεκτρικό ρεύμα παρέχεται σε για οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους χαμηλής ή μέσης τάσης, ενώ τα τιμολόγια είναι τα εξής: Γ1, Γ1Ν (οικιακά), Γ21, Γ21Β, Γ22, Γ22Β, Γ23, Γ23Β (χαμηλής τάσης), ΒΧ, ΒΥ,ΒΓ (μέσης τάσης).

Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για την αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας; 

Αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε αλλαγή προμηθευτή ρεύματος τότε είναι απαραίτητα τα εξής δικαιολογητικά:

Για οικιακό ρεύμα: 

 • Ε9 του ιδιοκτήτη του σπιτιού, εφόσον το σπίτι είναι ιδιόκτητο ή μισθωτήριο, εφόσον το σπίτι ενοικιάζεται
 • Φωτοτυπία της ταυτότητας του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή
 • Τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς υπόλοιπο
 • Αριθμό παροχής και αριθμό μετρητή, σε περίπτωση που δεν υπάρχει λογαριασμός

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να πάρει το ρολόι στο όνομα του ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που αναγράφεται στο Ε9 ή ο ενοικιαστής που αναγράφεται στο μισθωτήριο, στη περίπτωση που το σπίτι ενοικιάζεται.

Eπίσης, για να γίνει η αλλαγή παρόχου είναι απαραίτητο να μην υπάρχει χρηματικό υπόλοιπο στο προηγούμενο πάροχο ή εφόσον υπάρχει να έχει γίνει διακανονισμός.

Τέλος, δεν απαιτείται καμία επιβάρυνση ή επιπλέον αλλαγή στους υφιστάμενους μετρητές και στο δίκτυο καθώς και κανένα τέλος ενεργοποίησης.

Για επαγγελματικό ρεύμα:

 • Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ
 • Αριθμός ΚΑΔ

Ποιος είναι ο χρόνος που απαιτείται για την αλλαγή προμηθευτή; 

Ο μέσος χρόνος που χρειάζεται για την αλλαγή παρόχου ρεύματος είναι 5 μέρες για τα οικιακά τιμολόγια και το πολύ ένας μήνας για τα επαγγελματικά, μετά την έγκριση της αίτησης που κατόπιν υπόκειται στις διαδικασίες του Διαχειριστή του Συστήματος Διανομής.

Κατά την αλλαγή παρόχου γίνεται διακοπή του ρεύματος;

Κατά την αλλαγή παρόχου ο πελάτης δεν μένει χωρίς ρεύμα καθώς πρόκειται για λογιστική αλλαγή εκπροσώπησης. Γίνεται αλλαγή σε κάποιες εγγραφές στα αρχεία του ΔΕΔΔΗΕ και η αλλαγή παρόχου γίνεται αυτόματα, χωρίς να επηρεάζει τον καταναλωτή. Υπεύθυνος φορέας για την ομαλή λειτουργία του δικτύου εξακολουθεί να είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως και προηγουμένως.

Ποιο είναι το κατάλληλο πακέτο για οικονομικό ρεύμα; 

Η protergia προσφέρει σταθερά πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας, τα Protergia Genius. Mπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα Genius 1,2,3 ανάλογα με τις ανάγκες σας για οικονομικό ρεύμα. Επιπλέον, η ενέργεια που δεν καταναλώθηκε μπορεί να μεταφερθεί για την επόμενη χρήση με την υπηρεσία Save4Later.

 • Genius 1: Χρήστες με μικρομεσαίες ανάγκες κατανάλωσης μέχρι 3000kwh/ έτος και πάγιο 26€/μήνα
 • Genius 2: Χρήστες με μεσαίες ανάγκες κατανάλωσης μέχρι 4500kwh/ έτος και πάγιο 35€/μήνα
 • Genius 3: χρήστες με υψηλές ανάγκες κατανάλωσης μέχρι 6500kwh/έτος και πάγιο 49€/μήνα

Τι προνόμια έχω από τα πακέτα Genius για οικονομικό ρεύμα; 

 • Σταθερή χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα
 • Χωρίς κρυφές χρεώσεις
 • Νέα υπηρεσία Genius4Later
 • Έλεγχος της κατανάλωσης μέσω του myprotergia app, που διατίθεται δωρεάν

Από ότι μαθαίνω στην Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή ζέστη, σε αντίθεση με εδώ που το κρύο είναι αισθητό ιδιαίτερα το βράδυ. Στα δωμάτια που μένουμε δεν έχει θέρμανση και σκεπαζόμαστε είτε με κουβέρτες που μας δίνουν, είτε με τους υπνόσακους που έχουμε για το βουνό, οι οποίοι προορίζονται για θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Συνειδητοποιώ πως το πρώτο πράγμα που επισημαίνω κάθε μέρα είναι ο καιρός, (ο οποίος δεν θέλει να μας κάνει τη χάρη).

Παρά τον βροχερό καιρό σήμερα καταφέραμε επιτέλους να πετάξουμε για Lukla. 

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1