SOS για κατολισθήσεις στην περιοχή των έργων Αχελώου!

Στον Σπίρτζη υπόμνημα αιτημάτων του Δήμου Αργιθέας

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 16:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Υπόμνημα με αιτήματα για άμεση εκτέλεση αναγκαίων έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας απέστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Παπακώστας, στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Δέδε, στην Βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Βράντζα και στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.


Οι Αργιθεάτες ζητούν παράλληλα από τον Υπουργό να ορίσει ημερομηνία συνάντησης με αντιπροσωπεία του Δήμου για να συζητηθούν εκτενώς οι προτεινόμενες παρεμβάσεις.
Ειδικότερα η Επιστολή του Δήμου έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Μετά τη συνάντησή μας στην εκδήλωση αναστήλωσης της πέτρινης μονότοξης γέφυρας Κοράκου 21/10/2018 και τη δέσμευσή μας να σας κοινοποιήσουμε σχετικό Υπόμνημα βασικών Αιτημάτων της ορεινής Αργιθέας, ζητάμε με το παρόν αφενός να μας ορίσετε ημερομηνία επίσκεψής μας στο Υπουργικό Γραφείο σας και  αφετέρου, να εξετάσετε με ευαισθησία τα ακόλουθα επείγοντα αιτήματα:
1.Φράγμα Υδροηλεκτρικλο Συκιάς - αποκατάσταση Περιβάλλοντος.
* Γνωρίζετε την όλη κατάσταση, τις ζημιές & βλάβες που έχει υποστεί το παρθένο οικοσύστημα της ευρύτερης Κοιλάδας Αχελώου ποταμού (Αργιθέα Καρδίτσας και Ραδοβύζι / Τετραφυλλιά Άρτας) από τα ημιτελή παρατημένα έργα της Συκιάς.
- Συμπληρώθηκε ένα έτος από την επίσκεψη / Αυτοψία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στη Συκιά (Οκτώβριο 2017),μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βάσει αποφάσεων του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας (Λάρισα - Οκτωβριος 2017).
Ουδέν έχει γίνει από τότε... ή κάτι που να γνωρίζουμε εμείς!
Τα φερτά υλικά, τα μπάζα προκαλούν αλλαγές στην κοίτη ποταμού Αχελώου και διάβρωση στα πρανή επί της πλευράς της Αργιθέας.
Ήδη σημειώνονται καθιζήσεις - κατολισθήσεις στον οδικό άξονα Κοράκου-Βραγκιανά-στη θέση «Σάρα». Εγκυμονείται κίνδυνος να καταρρεύσει το οδόστρωμα και να αποκλειστούν όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Αχελώου Αργιθέας. Απαιτείται άμεσα να δώσετε εντολή στο ΙΓΜΕ για επιτόπια αυτοψία. Τα έργα Συκιάς ή πρέπει να ολοκληρωθούν ή άλλως να χρηματοδοτήσει το ελληνικό δημόσιο έργα άμεσης αποκατάστασης των πληγών που σημειώθηκαν στο περιβάλλον της περιοχής μας!
2.Εργα βελτίωσης άξονα «Άρτα-Αργιθέα-Καρδίτσα» Γέφυρα Πετρωτού-Οδική Σήραγγα Τυμπάνου με βάση μελέτη που έχει συνταχθεί από Περιφέρεια Θεσσαλίας και Υπουργείο σας. [κόστος περί τα 45.000.000€].
Σύγχρονη σήμανση, πλέγματα για πτώση βράχων κλπ.
3.Υδροηλεκτρικό έργο, στη θέση Καταφύλλιου / Μεσόπυργο Άρτας.
Βάσει μελέτης και εγκριτικών σχεδίων εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ επί του ποταμού Αχελώου. Όλοι οι δημότες αναμένουμε να ξεκινήσει η μεγάλη αυτή επένδυση που θα ωθήσει την απόκεντρη, δυσπρόσιτη, αραιοκατοικημένη περιοχή στην ανάπτυξη.
4. Ολοκλήρωση των περιφερειακής ευθύνης δρόμων που συνδέουν το νομό Καρδίτσας με γειτονικούς νομούς (Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Τρίκαλα κλπ).
* Με την ευκαιρία, ξανά ευχαριστούμε για χρηματοδότηση δρόμου «Βραγκιανά - Αετοχώρι - Ι.Μ.Σπηλι’ας». Η συνδρομή του φίλου Γενικού  Γ.Δεδε ήταν καθοριστική / Ιούνιο 2016.
5. Με ευρωπαϊκά κονδύλια ζητάμε να χρηματοδοτηθούν τάχιστα έργα πολιτισμού και αειφορικων επενδύσεων στην κοιλάδα Αχελώου.
- Αναστήλωση Κορακογεφυριού, ως μνημείο Εθνικής και Ευρωπαϊκής Συμφιλίωσης.
- Ανακατασκευή εναέριων περαταριών σε Μεσόπυργο και Νεοχώρια.
- Σύνδεση με άσφαλτο των ιστορικών Μονών Σέλτσου -Βραγκιανών- Σπηλιώτισσας.
- Ψηφιακή αναβάθμιση ορεινών κοινοτήτων Aργιθέας.
Στη διάθεσή σας για συνεργασία και δια ζώσης συζήτηση μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass