Δημοπρατείται μελέτη για την παράκαμψη Τρικάλων

Από Μεγαλοχώρι έως Καλαμπάκα

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2020 15:50

ΤΡΙΚΑΛΑ

Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη για τη βελτίωση του τμήματος της παράκαμψης Τρικάλων από τον νέο κυκλικό κόμβο Μεγαλοχωρίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο στο Δέλτα Καλαμπάκας, συνολικού μήκους 5,4 χλμ.


Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 1.221.150,18 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη μελέτη οδηγεί σε έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Δακτυλίου Τρικάλων που διαπλατύνεται, αποκτά τρεις νέους κυκλικούς κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο μήκους 10,8 χλμ για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.
«Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Προχωράμε άμεσα όλες τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της μελέτης που θα οδηγήσει σε ένα έργο ουσίας και χρήσιμο για την πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι σύγχρονες πόλεις πρέπει να έχουν και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.
Ολοκληρώνουμε τον περιφερειακό δακτύλιο Τρικάλων, με 3 κυκλικούς κόμβους στις οδούς Τσιτσάνη, Καλαμπάκας και στο Ρίζωμα, ενώ μελετάμε και την ανισόπεδο διάβαση.
Με παράπλευρο οδικό δίκτυο 10,8 χλμ διασφαλίζεται η ορθή σύνδεση και η ασφάλεια των επιχειρήσεων. Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, την ταχύτητα της πρόσβασης, μειώνουμε τους περιβαλλοντικούς ρύπους, αυξάνουμε το τουριστικό ρεύμα προς Καλαμπάκα και Μετέωρα» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

(Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1