Αναδείχθηκε ανάδοχος για τα ημιτελή έργα στον Αχελώο

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Θ. ΣΤΑΘΗ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2022 16:22

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και τελικό «ντεμαράζ» μέσα στον τελευταίο μήνα, το Υπουργείο Υποδομών πραγματοποίησε τη δημοπρασία και ενέκρινε το αποτέλεσμά της για την υλοποίηση του έργου παρακολούθησης και προστασίας των ημιτελών έργων στον Αχελώο.


Ειδικότερα, πρόκειται για εφαρμογή της με Aρ. Πρ.: οικ.647/ΚΕ 1013 Απόφασης του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για διάθεση ποσού 1.880.460 ευρώ, η οποία αφορά τα παρακάτω έργα:
Α) Επείγουσες εργασίες άρσης φερτών υλών από τους ποταµούς Αχελώο και Κουµπουργιανίτικο για την αποφυγή κινδύνων από πληµµυρικά φαινόμενα και λοιπές κατασκευές ασφάλειας υφιστάµενων ηµιτελών κατασκευών στα έργα εκτροπής Αχελώου.
Β) Εφαρµογή Σχεδίου Παρακολούθησης της Ασφάλειας των ηµιτελών έργων Φράγµατος Συκιάς και Σχεδίου Εντοπισµού και Ενηµέρωσης Κινδύνου από πιθανή καταστροφή των προφραγµάτων Συκιάς.
Με γνώμονα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπου έχουν κηρυχτεί μετά τον «Ιανό» οι Δήμοι Αργιθέας και Μουζακίου και λόγω του μεγάλου κινδύνου εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, η δημοπράτηση έγινε με frast track διαδικασία επιλογής του αναδόχου. Κλήθηκαν συνολικά επτά εργοληπτικές επιχειρήσεις ωστόσο, οι πέντε από αυτές κατέθεσαν προσφορές.
Ορίστηκε ο τελικός μειοδότης από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και η απόφαση (εκδόθηκε στις 11/02/2022), έγκρισης του πρακτικού ανάθεσης της δημόσιας σύμβασης του παραπάνω έργου, - όπως προβλέπεται -, κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο και θα αποφανθεί σχετικά μέσα σε περίπου έναν μήνα.
Η πρόβλεψη του Υπουργείου είναι ότι ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί στην περιοχή τον Απρίλιο με επίκεντρο παρακολούθησης και ενεργειών προστασίας τα εργοτάξια στη Δρακότρυπα, στην Αγορασιά και στη Συκιά.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΘΗ
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας, τον γειτονικό Δήμο Αργιθέας, αλλά και για ολόκληρο τον Νομό Καρδίτσας, η οποία καταδεικνύει την ειλικρινή βούληση της κυβέρνησης να προστατέψει την ευρύτερη περιοχή μας από καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Επιπλέον, η εν λόγω Υπουργική απόφαση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των πολιτικών προθέσεών της να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες απεμπλοκής της αποπεράτωσης των ημιτελών σήμερα, έργων μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του Αχελώου. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κώστα Καραμανλή, για τη ζέση που έχει επιδείξει να δοθούν λύσεις σε κρίσιμα επιμέρους θέματα αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού εγχειρήματος. Επίσης, θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι καθοριστικές είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου. Ενώ, ουσιαστικές επαφές έχουν συνεχώς από την πλευρά τους ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και οι κυβερνητικοί βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός και κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Τα έργα μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν, διότι, κατά κοινή ομολογία, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στον ορεινό όγκο, εξασφαλίζοντας τεράστια ενεργειακά και υδάτινα αποθέματα, υπερπολύτιμα για την περιφέρειά μας και τη χώρα. Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την πορεία του θέματος και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για οριστική επανέναρξη των εργασιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass