ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 154.365 ΕΥΡΩ

Εκσυγχρονίζονται δίκτυα αντλιοστασίων στη Δ.Ε. Καλλιφωνίου

Δημοσίευση: 07 Απρ 2015 12:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:53

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το έργο «Εκσυγχρονισμός –Βελτίωση Αρδευτικών Δικτύων Αντλιοστασίων στην Δ.Ε. Καλλιφωνίου του Δήμου Καρδίτσας», προϋπολογισμού 154.365 € στον Άξονα Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 321 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 ενέταξε ο Δήμος Καρδίτσας. Πρόκειται για το τρίτο έργο που εντάσσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος, καθώς  προηγήθηκε στις αρχές Μαρτίου η ένταξη των έργων “Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Ε. Καλλιφωνίου Δ. Καρδίτσας”  και “ Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Καλλιφωνίου Δήμου Καρδίτσας”. Ο συνολικός προυπολογισμός και των τριών έργων που ενέταξε ο Δήμος Καρδίτσας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 ξεπερνά το 1.650.000 €.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση αφορούσε μόνο πρώην Καποδιστριακούς Δήμους που είχαν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν στα προγράμματα Ο.Π.Α.Α.Χ., και γι’ αυτό τον λόγο δεν υπήρξαν προτάσεις από άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αναφέρεται στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων που υποστηρίζουν το αρδευτικό δίκτυο της πεδινής περιοχής της Δ.Ε. Καλλιφωνίου του Δ. Καρδίτσας. Για την βελτίωση εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κάθε γεώτρησης προβλέπεται να γίνουν τα εξής:

Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρικών πινάκων με inverter -προμήθεια και τοποθέτηση τηλεχειρισμού αντλίας για την ενεργοποίηση και απενεργοποίησης του αντλιοστασίου από οποιαδήποτε απόσταση.

Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρικών πινάκων με τα όργανα και τους αυτοματισμούς, καθώς και με τους απαγωγούς υπερτάσεων(αντικεραυνική προστασία) κλάσης Τ2. Προμήθεια και τοποθέτηση διαχωριστήρα στέρεων και φίλτρου κυκλωνικού πλέγματος τα οποία θα είναι συνδεδεμένα. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΑΚΟΥ

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε σχετικά: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ένταξη  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και του τρίτου έργου που είχαμε προτείνει, με το οποίο θα εκσυγχρονίσουμε το δίκτυο των αρδευτικών αντλιοστασίων της Δημοτικής Ενότητας Καλλιφωνίου. Χάρη στην στενή συνεργασία της Δημοτικής μας Αρχής με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και τη συστηματική διεκδίκησή μας, πετύχαμε το απόλυτο των στόχων μας σε σχέση με το πρόγραμμα  και είμαστε ο μόνος δήμος πανελλαδικά που ενέταξε σ' αυτό τρία έργα, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις πάνω από 1.650.000€. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1