ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ 5ης ΥΠΕ

Μνημόνιο και για την καινοτομία στην υγεία

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2016 10:25

Δρομολογήθηκε από χθες μία σημαντική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και των υγειονομικών μονάδων της Λάρισας.

Αντικείμενο αυτής της συνεργασίας είναι η προώθηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της καινοτομίας της υγείας στις υγειονομικές μονάδες της Λάρισας και αμέσως μετά στα νοσοκομεία και τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας αρμοδιότητας 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με πρωτοβουλία του διοικητή των νοσοκομείων, Παναγιώτη Νάνου, συμμετείχαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος, ο αντιπρύτανης Ζήσης Μαμούρης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Παναγιώτης Γούλας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Γιάννης Στεφανίδης.

Εκ μέρους των Νοσοκομείων ήταν και οι αναπληρωτές διοικητές, Δημήτρης Λιόλιος και Ανθή Χαλιβέρα, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας στο ΠΓΝΛ, Ιωάννης Φεζουλίδης, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, Λάζαρος Σακκάς, ενώ τα πρακτικά της συζήτησης κράτησε η Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας και Καινοτομίας του ΠΓΝΛ.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το πλαίσιο της συνεργασίας και ο σχεδιασμός δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η ανάπτυξη της καινοτομίας στα νοσοκομεία της Λάρισας. Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει αυτά τα θέματα να υποστηριχθούν με επιστημονικό προσωπικό και άλλους πόρους και συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και στη συμμετοχή στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης των Νοσοκομείων.

Επίσης συμφωνήθηκε στον τομέα της ποιότητας της υγείας η εφαρμογή του ευρωπαϊκού προτύπου για την πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με προτεραιότητα εφαρμογής το ΠΓΝΛ, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας για τα υγειονομικά στελέχη.

Για την καινοτομία αποφασίστηκε η σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εναλλακτικής διαχείρισης των νοσοκομειακών απορριμμάτων με στόχο τη μείωση του κόστους, την αξιοποίηση αυτών μέσω της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας. Επίσης, η σύνταξη μελετών και εφαρμογή καινοτόμων ιδεών στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς και η συμμετοχή σε ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή σε επιστημονικές εκδηλώσεις με πρώτη την ημερίδα για την ποιότητα και καινοτομία στα νοσοκομεία της Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016.

Απώτερος στόχος είναι τα Νοσοκομεία της Λάρισας να αποτελέσουν ερευνητικό πεδίο όπου θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται καινοτόμες πρακτικές για τον τομέα της υγείας, προκειμένου αυτές να υιοθετηθούν και από άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass