Χρ. Κέλλας: Σύμβολα δύναμης και ψυχής οι νεφροπαθείς

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2016 22:44

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστο Καραγκιόζη, είχε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, στο περιθώριο των επισκέψεών του, σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών, επεσήμανε στον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ “πως το ποσοστό των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται σε “απαράδεκτα” χαμηλά επίπεδα. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς, πως το κόστος του αιμοκαθαιρόμενου, είναι τετραπλάσιο από το κόστος του μεταμοσχευμένου, εύκολα αντιλαμβάνεται και τις οικονομικές επιπτώσεις”.

Ο κ. Καραγκιόζης τόνισε ακόμη, “πως μείζονα ζητήματα για τους νεφροπαθείς, είναι η υποστελέχωση των Νοσοκομείων, αλλά και ο “γερασμένος” ή ακόμη και εκτός λειτουργίας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Ανέφερε χαρακτηριστικά “πως γιατροί και νοσηλευτές υπερβάλλουν εαυτούς, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των νεφροπαθών”, και σχολιάζοντας την αναγκαιότητα ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τόνισε “πως οι ταλαιπωρημένοι ασθενείς υφίστανται αλλεπάλληλες αλλαγές στα προγράμματα αιμοκάθαρσης”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Λαρισαίος πολιτικός, δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ιδιαίτερη τιμή, να συναντηθώ με έναν άνθρωπο, που αποτελεί, όπως το σύνολο των νεφροπαθών άλλωστε, σύμβολο δύναμης και ψυχής.

Όλοι γνωρίζουμε τον άνισο αγώνα που δίνουν καθημερινά οι νεφροπαθείς, στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, με την έλλειψη προσωπικού και τον “γερασμένο” ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Υπουργείο Υγείας, οφείλει να σχεδιάσει ένα μακρόπνοο πρόγραμμα, που θα βασίζεται στην ενημερωτική εκστρατεία για την σημαντικότητα της δωρεάς οργάνων. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στο συγκεκριμένο πίνακα, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να περιμένουν σε ατέλειωτες λίστες αναμονής.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών για την πλούσια δράση τους. Σήμερα, βρήκαν ακόμη έναν συνοδοιπόρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
CAREER DAYS LINDOS

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1