ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Πάνω από 250 σύνεδροι στο 6ο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2016 9:24

Περισσότεροι από 250 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα παρακολουθούν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων που ξεκίνησε τις εργασίες του χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Imperial» της Λάρισας.

Το Συνέδριο πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων, σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, που συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, περιλαμβάνει ομιλίες από 50 εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιταλία.

Οι τομείς στους οποίους επικεντρώνονται οι εισηγήσεις των ομιλητών είναι οι εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία ρευματικών και αυτοάνοσων νοσημάτων, οι παθογενετικοί μηχανισμοί αυτοάνοσων νοσημάτων, οι αιματολογικές εκδηλώσεις σε ρευματικά νοσήματα και ρευματικές εκδηλώσεις σε αιματολογικά νοσήματα, το αλφαβητάρι ανάγνωσης της λειτουργικής ανατομίας ώμου και γόνατος, της MRI σπονδυλικής στήλης και των λειτουργικών δοκιμασιών των πνευμόνων, η επίλυση κλινικών προβλημάτων σε πραγματικά περιστατικά.

Τα θέματα καλύπτουν ενδιαφέροντα για γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, ειδικευόμενους και ειδικούς (παθολόγους, ρευματολόγους, ορθοπεδικούς, αιματολόγους, ακτινολόγους). Φοιτητές (Ιατρικής, Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας) και νοσηλευτές επίσης έχουν να ωφεληθούν από το Επιστημονικό Πρόγραμμα, το οποίο παρέχει 18 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass