Ολοκληρώθηκε το συνέδριο των Ρευματολόγων

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2016 14:19

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων, που άρχισε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.

Το Σάββατο περισσότεροι από 35 ομιλητές και συντονιστές αναφέρθηκαν στις νεώτερες εξελίξεις σε μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν σε νοσήματα όπως τα δερματικά αυτοάνοσα νοσήματα, την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, τις αγγειίτιδες, την αγκυλοποιητική σπονδυλοδισκίτιδα, τις οστεαρθρίτιδες την ινομυαλγία, το σκληρόδερμα και το το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «οι πολυάριθμοι σύνεδροι στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξαίρετες ομιλίες από Έλληνες και ξένους ομιλητές. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές -καθηγητές από την Μ. Βρετανία αναφέρθηκαν στην στοχευμένη θεραπεία των αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων και τα αισιόδοξα μηνύματα που προκύπτουν από τα πιο πρόσφατα δεδομένα, πολλά από τα οποία θα παρουσιαστούν στο Αμερικάνικο Συνέδριο Ρευματολογίας τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δεκάδες φοιτητές της Ιατρικής και της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας αλλά και σπουδαστές της Νοσηλευτικής καθώς και ειδικευμένοι ιατροί εντυπωσιάστηκαν από τους ομιλητές και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον θέματα κλινικής πρακτικής όπως ο επώδυνος ώμος και οι βασικές αρχές διάγνωσης και παθογένειας των αυτοάνοσων νοσημάτων». Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας Λάζαρος Σακκάς «είναι ελπιδοφόρο ότι το συνέδριο μας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων που το τιμούν με την παρουσία τους για 6η συνεχόμενη φορά». Στο πλαίσιο του συνεδρίου σήμερα Κυριακή, αναπτύχθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα που καλύπτουν μεγάλο εύρος, από την κλινική ανατομία και την εξέταση γόνατος και την «ανάγνωση» μαγνητικής τομογραφίας της σπονδυλικής στήλης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass